Οι "αμαρτίες" του Σαρκοζί τον έστειλαν στο κρατητήριο – Η Μπετανκούρ, οι υποκλοπές και οι δικαστές

Η είδηση “έσκασε” σαν βόμβα μεγατόνων σε όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο: ο Νικολά Σαρκοζί κρατείται για ανάκριση. Ήταν μια κατάληξη όπου, κατά πολλούς, οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια οι επιλογές του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

Η “βόμβα” έσκασε επίσης σε μια περίεργη στιγμή: ενώ ο Σαρκοζί ετοιμαζόταν να επιστρέψει δυναμικά στην κεντρική πολιτική σκηνή, να διεκδικήσει ξανά την προεδρία του UMP με το βλέμμα, φυσικά, στο Ελιζέ και τις προεδρικές εκλογές του 2017.
Εκτός από τον Σαρκοζί, κρατούνται επίσης ο δικηγόρος του, Τιερί Ερτζόγκ και δυο δικαστικοί, οι Ζιλμπέρ Αζιμπέρ και Πατρίκ Σασού
Οι υποστηρικτές του δείχνουν τον Φρανσουά Ολάντ και κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο πως βρήκε την ευκαιρία (που του έδωσε ο ίδιος ο Σαρκοζί, κακά τα ψέμματα) να τον “βγάλει από τη μέση” και καταγγέλλουν συνωμοσία. Άλλοι πάλι του κουνούν το δάχτυλο πως “όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί”.

 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο πρώτος τη 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας που κρατείται για ανάκριση, έφτασε στις 08:00 το πρωί στο κτίριο της δικαστικής αστυνομίας του Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, για να καταθέσει για την υπόθεση της “άσκησης αθέμιτης επιρροής” και της “παραβίασης της δικαστικής έρευνας”.

Η κράτησή του θεωρείται περισσότερο διαδικαστική, αφού η ανάκριση θα είχε διάρκεια περισσότερη των τεσσάρων ωρών. Εκτός αυτού, με τον Σαρκοζί υπό κράτηση, οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να τον κρατήσουν για 24 ώρες και αν κρίνουν σκόπιμο, να παρατείνουν την κράτησή του!

Τον κυνηγάει το σκάνδαλο Μπετανκούρ και ο… Καντάφι
Όταν πριν από μερικούς μήνες η εφημερίδα Le Monde αποκάλυπτε πως οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Σαρκοζί με τον Ερτζόγκ παρακολουθούνταν με εντολή των δικαστικών που ερευνούσαν τις καταγγελίες πως το 2007 η προεκλογική εκστρατεία του “Σαρκό” είχε χρηματοδοτηθεί από τον μακαρίτη Μουαμάρ Καντάφι, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί που θα οδηγούνταν το όλο θέμα.

 

Μπορεί για να “μαύρα χρήματα” του Συνταγματάρχη να μην προέκυψε το παραμικρό, αλλά οι δικαστικοί έβγαλαν… λαβράκι! Πιστεύουν πως ο Σαρκοζί είχε πληροφόρηση για το σκάνδαλο Μπετανκούρ. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε κατηγορηθεί (και αθωωθεί) πως εκμεταλλεύθηκε την υπερήλικη και πάσχουσα από Αλτσχάιμερ, κληρονόμο της L’ Oreal για να εξασφαλίσει χρήματα για την εκστρατεία του 2007.

Τώρα, ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι όχι μόνο χρησιμοποίησε την εξουσία του για να μαθαίνει την εξέλιξη των ερευνών για την υπόθεση που τον αφορούσε, αλλά για να του γίνει το… χατίρι είχε υποσχεθεί στον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ μια τιμητική θέση στο Μονακό!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *