Οικονομική ένεση στην Καστοριά: Συνέντευξη Κορεντσίδη στη ΣΕΝΤΡΑ πριν τη μεγάλη γιορτή

korentsidis-ffur-696x383

«Το συγκεκριμένο event, είναι ένα φεστιβάλ αγορών γούνας, με όλη τη σημασία που δίνουμε στις λέξεις. Θα είναι μια γιορτή, μια γιορτή αγορών γούνας, μια γιορτή της γούνας και της Καστοριάς». Λίγες ώρες πριν σηκώσει αυλαία το 2ο Fur Shopping Festival, η ΣΕΝΤΡΑ βρέθηκε στο γραφείο του προέδρου του «Προφήτη Ηλία», Γιάννη Κορεντσίδη, για τα τελευταία νέα πριν τη… μεγάλη γιορτή, όπως και εκείνος χαρακτηριστικά ονομάζει το φεστιβάλ αυτό. «Το φεστιβάλ αυτό δίνει την ευκαιρία στο ξεκίνημα της χειμερινής σεζόν, να συμμετέχει όλη η πόλη, όλος ο κόσμος, σε αυτή τη γιορτή».

Συνέντευξη στον Μάρκο Πετρόπουλο

«Την Παρασκευή ξεκινάει επίσημα το 2ο Fur Shopping Festival, με τη συμμετοχή 100 εκθετών, από τους οποίους οι 87 είναι καθαρά γουνοποιητικές επιχειρήσεις. Όλα βαίνουν ομαλά, όλα είναι άψογα οργανωτικά, περιμένουμε τις δύο πτήσεις τσάρτερ, ώστε να έχουμε και τις εμπορικές πράξεις, που είναι και η ουσία όλου του εγχειρήματος», τονίζει ο κ. Κορεντσίδης. Αναφορικά με τις πτήσεις τσάρτερ και την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καστοριάς, ο κ. Κορεντσίδης σημείωσε πως είναι κάτι δύσκολο, χρειάζεται αγώνα, αλλά ο «Προφήτης Ηλίας» δεν θα πάψει να το πολεμά.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, είπε: «Σίγουρα, είναι δύσκολο. Αν ήταν εύκολο, θα είχαμε πτήσεις συχνά στην πόλη μας. Η αρχή έγινε πέρυσι κατά το 1ο Fur Shopping Festival, ενεργοποιήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, το αεροδρόμιο της Καστοριάς, ώστε να έχουμε αυτές τις πολυπόθητες πτήσεις τσάρτερ. Είναι αναγκαίο, είναι απαραίτητο, για να έχει επιτυχία μια διεθνής έκθεση και οποιαδήποτε άλλα εκθεσιακά γεγονότα, που προγραμματίζει και πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, εμείς θα συνεχίζουμε να το κάνουμε στο βαθμό που είναι δυνατό, για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα που χρειάζεται η αγορά της γούνας, το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και συνολικά η Καστοριά».

«Ανάσα» στην πόλη

Ερωτηθείς για τα οφέλη από το Φεστιβάλ στην κοινωνία της Καστοριάς, ο Γιάννης Κορεντσίδης, τόνισε πως «ως διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, καλούμαστε να υπηρετούμε τα συμφέροντα των γουνοποιητικών επιχειρήσεων, των μελών μας, αλλά και όλων των επιχειρήσεων της περιοχής. Και αυτό το κάνουμε, πιστέψτε με, με όλες μας τις δυνάμεις. Από εκεί και πέρα, όμως, θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής μας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Είναι κάτι που το χρωστάμε στην περιοχή μας, που μας έχει αναδείξει, είναι κάτι που οφείλουμε και στις επόμενες γενιές. Και είναι κάτι που δεν θα το αφήσουμε. Θα προσπαθούμε πάντα να το ενισχύουμε, με όλες μας τις δυνάμεις».
Επίσης, ο πρόεδρος του «Προφήτη Ηλία», αναφέρθηκε στην παρουσία της ΔΕΘ – HELEXPO στο 2ο Fur Shopping Festival, επισημαίνοντας ότι «οι συνεργάτες μας από τη ΔΕΘ θα βρίσκονται εδώ με περίπτερο. Μέσα από το desk που θα φιλοξενηθεί στο Fur Shopping Festival, εκτός από την προβολή της συνεργασίας μας, θα παρουσιάσει και τις δράσεις, τα εκθεσιακά γεγονότα που έχει προγραμματίσει».
Τέλος, να σημειωθεί, πως το 2ο Fur Shopping Festival θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, Γιώργος Σακελλάριος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Θόδωρος Ζαγοράκης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *