Ξεκινώντας την κωπηλασία – Εγγραφές στην Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

969cad94840066621c44d5469d5e4c3f_XL

Η κωπηλασία θεωρείται από τους αθλητικούς επιστήμονες η πιο πλήρης άσκηση. Γιατί κάποιος να ξεκινήσει την κωπηλασία στην Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Η σπουδαιότητα της κωπηλασίας
Η κωπηλασία θεωρείται από τους αθλητικούς επιστήμονες η πιο πλήρης άσκηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι σχεδόν οι εργοφυσιολόγοι, έχουν ασχοληθεί με τις επιδράσεις της κωπηλατικής άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αποτελέσματα όλων των εργασιών που έχουν εκπονήσει, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κωπηλασία δημιουργεί την καλύτερη φυσική κατάσταση στο μικρότερο δυνατό διάστημα.

Είναι ένα από τα λίγα εάν όχι το μοναδικό άθλημα που η ομαδικότητα υπερτερεί της ατομικότητας. Σε μία οκτάκωπο π.χ. δεν υπάρχει διακριθείς όπως σε άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, ποδόσφαιρο). Στην κωπηλασία η βάρκα ή κερδίζει ή χάνει χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει. Θετικά ή αρνητικά!

nok-arthro-eggrafes.jpg

Φυσική κατάσταση
Τι είναι όμως η φυσική κατάσταση; Ουσιαστικά πρόκειται για το συνδυασμό τριών ικανοτήτων του ανθρώπινου οργανισμού, την αντοχή, τη δύναμη και την ευλυγισία. Η καλή φυσική κατάσταση επέρχεται μόνο με την καλή λειτουργία και των τριών ικανοτήτων.

nok-arthro-eggrafes-2.jpg

Πόσο πλήρη γυμναστική προσφέρει η κωπηλασία;
Σχεδόν όλα τα είδη γυμναστικής επηρεάζουν μεμονωμένες μυϊκές ομάδες αφήνοντας αγύμναστες όλες τις άλλες. Κάνοντας κωπηλασία σημαίνει ότι ενεργοποιούμε ταυτόχρονα όλους τους μυς μας. Σε κάθε κωπηλατικό κύκλο (κουπιά) έχουμε κίνηση από τα πόδια, την πλάτη, τα χέρια και τους κοιλιακούς. Με τον τρόπο αυτό η επιβάρυνση που δημιουργείται είναι η μέγιστη δυνατή, έχοντας έτσι την καλύτερη επίδραση στην αντοχή μας. Τα αποτελέσματα έρχονται αρκετά γρήγορα σε όλο το σώμα μας.

nok-arthro-eggrafes-3.jpg

Είναι για όλες τις ηλικίες;
Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί κωπηλατώντας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν την κωπηλασία σαν κύρια εκγύμναση των φοιτητών. Η κωπηλατική άσκηση χρησιμοποιείται σαν βασική άσκηση αποκατάστασης από αθλητικούς τραυματισμούς άλλων αθλημάτων.

nok-arthro-eggrafes-4.jpg

Πόσο ασφαλής άσκηση είναι η κωπηλασία;
Η κωπηλασία θεωρείται από τις πιο ασφαλείς ασκήσεις για τους εξής λόγους: Είναι ένα είδος άσκησης που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις από το σωματικό βάρος και τους κραδασμούς που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλους τους μυς, σε όλο το εύρος τους. Η αντίσταση της άσκησης είναι ανάλογη της δύναμης, δηλαδή όσο πιο πολύ δύναμη βάζεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται. Η επιλογή του ρυθμού γίνεται από τον ίδιο τον ασκούμενο, ανάλογα της διάθεσής του.

nok-arthro-eggrafes-5.jpg

Η ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς
Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, εδώ και δεκαετίες, προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά της πόλης, συνδυάζοντας την άσκηση με το παιχνίδι, καθώς και το εξαιρετικά φιλικό κλίμα με την πειθαρχία. Μυϊκή δύναμη, πάθος και αγάπη για το υγρό στοιχείο είναι τα κύρια συστατικά που χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με το άθλημα της κωπηλασίας. Είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωση τόσο της σωματικής αλλά και της ψυχικής τους υγείας. Παιδιά ηλικιών από 10 ετών και πάνω, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να εγγραφούν στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και να γνωρίσουν το άθλημα ίσως με τις περισσότερες Ολυμπιακές διακρίσεις, από κάθε άλλο στη χώρα μας. Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, με τα 60 χρόνια παράδοσης που έχει, αποτελεί εγγύηση για τους μικρούς αθλητές, για ένα μέλλον με υποσχέσεις μεγάλων επιτυχιών. Οι εκατοντάδες νέων που έχουν αθληθεί στον Ν.Ο.Κ. όλες αυτές τις δεκαετίες, μπορούν να το πιστοποιήσουν. Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, κ. Μιχαηλίδης Νίκος παρευρίσκεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου (Στρ. Σουγγαρίδη 1, βόρεια παραλία) από τις 9:00 π.μ. έως και τις 13:00μ.μ.

Μαζί με τον προπονητή του Ομίλου, η έφορος κωπηλασίας του Ομίλου, κ. Γιαζιτζίδου Χριστίνα, Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, θα μοιραστεί τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις της πάνω στην κωπηλασία, όπως και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι αθλητές του Ομίλου.

Το πρόγραμμα για τους νέους αθλητές της ακαδημίας περιλαμβάνει:
• Γενική ενημέρωση περί των ευεργετημάτων του αθλήματος
• Πρακτική εκμάθηση στο κλειστό κωπηλατήριο και στα κωπηλατοεργόμετρα του γυμναστηρίου
• Πρακτική εξάσκηση στο νερό μαζί με έμπειρους αθλητές-πρωταθλητές κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς
Προϋπόθεση για την εγγραφή στην ακαδημία, είναι η γνώση κολύμβησης.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:

Μιχαηλίδης Νίκος: 6945 396149
Γιαζιτζίδου Χριστίνα: 6974757639

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *