Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

IMG_0506-696x464

Η κορυφαία έκθεση γούνας έρχεται πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά

Την τελευταία συνέντευξη τύπου, πριν από την έναρξη της 43ης Διεθνούς  Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, παραχώρησε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018.

Της Χρύσας Κοσμίδου

123 εκθέτες από 13 διαφορετικές χώρες θα συμμετάσχουν στη 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 3 Μαΐου έως και την Κυριακή 6 Μαΐου «Για ακόμη μια φόρα ο χώρος που θα διεξαχθεί η Δ.Ε.Γ. έχει 100% κάλυψη. Εκτιμούμε πως όλο αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά μέσω της προβολής και της προώθησης που πραγματοποιήθηκε όλο αυτό το διάστημα από το Δ.Σ. του Συνδέσμου», δήλωσε ο Πρόεδρος Ιωάννης Κορεντσίδης.

Πτήση τσάρτερ για ακόμη μια φορά στο Αεροδρόμιο της Καστοριάς

Για ακόμη μια φορά θα πραγματοποιηθεί πτήση τσάρτερ στο Αεροδρόμιο της Καστοριάς, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει την αύξηση της επισκεψιμότητας. Η πτήση θα ξεκινήσει από τη Μόσχα  με 144 εμπορικούς επισκέπτες «Πρόκειται για έναν στόχο που είχαμε θέσει εξαρχής. Δηλαδή επιδιώκουμε σε κάθε δράση που πραγματοποιεί ο Σ.Γ.Κ. να ενεργοποιείται το αεροδρόμιό μας για διεθνείς πτήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Παράλληλα δεκάδες εμπορικοί επισκέπτες  από το εξωτερικό θα επισκεφτούν τη Δ.Ε.Γ. Θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) και στη συνέχεια οδικώς θα μεταβούν στην Καστοριά. Ακόμη, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, προγραμματίστηκε αποστολή από την Κορέα με περισσότερους από 15 επιχειρηματίες, όπου όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος  «πρόκειται για τους δυνατότερους επιχειρηματίες-εμπορικούς επισκέπτες από τη συγκεκριμένη αγορά». Φυσικά δεν θα λείψουν και οι μεμονωμένοι επισκέπτες, οι οποίοι ήδη έχουν δηλώσει έντονο ενδιαφέρον  μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Δ.Ε.Γ. (www.furfair.gr).

Την 43η Δ.Ε.Γ. θα επισκεφτεί επίσης αποστολή από τη Ρώσικη Ομοσπονδία Γούνας, από το Σύνδεσμο Γουνοποιών της Κορέας και από το Σύνδεσμο Γουνοποιών της Ρουμανίας «Όλοι αυτοί οι επίσημοι φορείς, με δική τους πρωτοβουλία, ζήτησαν να επισκεφτούν το εν λόγω κλαδικό εκθεσιακό γεγονός. Επίσης θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε έναν επώνυμο Ρώσο σχεδιαστή, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον να έρθει για πρώτη φορά στην Καστοριά, με σκοπό να προωθήσει και να προβάλει όλα όσα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας», θέλησε να ενημερώσει ο κ. Κορεντσίδης.

 

Σε εξωτερικό χώρο το Gala της 43ης Δ.Ε.Γ.

Το Gala της 42ης Δ.Ε.Γ. κατά κοινή ομολογία ήταν εκπληκτικό. Ο κόσμος που είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει, έμεινε με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου γνωρίζει ότι ο πήχης είναι ήδη ψηλά και σκοπεύει να τον ξεπεράσει.

Το Gala της 43ης Δ.Ε.Γ. θα πραγματοποιηθεί  στο Αρχοντικό Τσιατσαπά, που βρίσκεται στη Βόρεια Παραλία. Να σημειωθεί πως ο χώρος που επιλέχθηκε, έχει παράλληλα ως στόχο να αναδείξει το ιστορικό κέντρο της Καστοριάς.

Ι. Κορεντσίδης: «Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι γουνοποιοί να προσδώσουμε στη γούνα την αρμόζουσα αξία και σεβασμό»

Τέλος ο κ. Κορεντσίδης, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της 43ης Δ.Ε.Γ., δηλαδή την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Δ.Ε.Θ. HELEXPΟ, όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες που συμβάλλουν στην άρτια διοργάνωση και  διεξαγωγή της έκθεσης, τους χορηγούς της έκθεσης, το χορηγό του Gala, το προσωπικό και το Δ.Σ. του Συνδέσμου, όπως επίσης και τα τοπικά Μ.Μ.Ε.  «Εύχομαι να πάνε όλα καλά, προς όφελος των γουνοποιητικών επιχειρήσεων. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός να υπάρχει  τόσο μεγάλη συμμετοχή, επισκεψιμότητα και στήριξη. Δεν θα πρέπει όμως να παραλείψουμε το γεγονός πως ο κλάδος της γούνας έρχεται αντιμέτωπος με διάφορα προβλήματα σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο. Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι γουνοποιοί να προσδώσουμε στη γούνα την αρμόζουσα αξία και σεβασμό. Θεωρώ πως τίποτα δεν έχει τελειώσει από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να κρατήσουμε για ακόμη μια φορά χαμηλούς τόνους και  να μην δημιουργούμε προσδοκίες ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και όλα βαίνουν καλώς. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια από όλους εμάς και πιστεύω πως με αργά και σταθερά βήματα, στο τέλος θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *