ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ 17-10-2015 (PHOTOS)

img_1548_copy

Μπαίνει οριστικά στο καλεντάρι των Αθλητικών Εκδηλώσεων ο Νυχτερινός Δρόμος του Νερού ο οποίος φέτος οργανώθηκε για 2η φορά από τον Σύλλογο Βετεράνων αθλητών Στίβου Έδεσσας, τους Εθελοντές της Έδεσσας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας υπο την αιγίδα του δήμου Έδεσσας.

Ο νυχτερινός δρόμος του νερού οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 18ης Οκτωβρίου, επέτειο της απελευθέρωσης της Έδεσσας με σύνθημα τρέχουμε για την Έδεσσα. Περπατάμε ελεύθερα, τρέχουμε ελεύθερα, σκεπτόμαστε και δημιουργούμε ελεύθερα.

Με αυτό το σύνθημα πάνω από 300 Εδεσσαίοι, Επισκέπτες και ξένοι έτρεξαν δίπλα στον Εδεσσαίο ποταμό στον 2ο Νυχτερινό Δρόμο του Νερού. Η διαδρομή μήκους  5196μ μέσα από τις παραποτάμιες διαδρομές με τον μοναδικό φωτισμό και το απίστευτο φυσικό κάλλος υπό τον ήχο του νερού αποτελεί μια από τις ομορφότερες στην Μακεδονία και την Ελλάδα. Η διαδρομή περιελάμβανε όλα τα σημαντικά μνημεία της πόλης, από τους Μικρούς Καταρράκτες, τον ψηλό Βράχο, την Μητρόπολη, το Βαρόσι, τους Καταρράκτες, τη Βυζαντινή Γέφυρα, το Κολυμβητήριο για να καταλήξει με ένα BBQ πάρτυ στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν εφέτος οι τυμπανιστές της Έδεσσας Bloco Cachoeira οι οποίοι έκλεισαν και την εκδήλωση

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η μικρή διαδρομή εντός πόλης είναι μια ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι μικροί και μεγάλοι είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως εθελοντές και έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε μια μοναδική πολιτιστική εκδήλωση που συμβάλλει στο ανανεωμένο πνεύμα και το μήνυμα ελευθερίας της 18ης Οκτωβρίου.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...