ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Σαρωτικός ο ανασχηματισμός.

Ο Σαμαράς ξήλωσε κορυφαίους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας  – Ο Βενιζέλος ενισχύει την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.   

Ο Γκίκας Χαρδούβελης στη θέση του  Γιάννη Στουρνάρα . Οι κ. Σταϊκούρας και Μαυραγάνης όλα δείχνουν ότι παραμένουν στη θέση τους.

Εκτός κυβέρνησης τέθηκαν οι υπουργοί:  Κώστας Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Αθανάσιος Τσαυτάρης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γ. Μιχελάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Κώστας Αρβανιτόπουλος, Κ. Γκουλέκας και  Συμεών Κεδίκογλου, δηλαδή ολόκληρη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αμετακίνητοι 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η  αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά παραμένουν στην ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου μένει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ίδιο ο Γιάννης Μανιάτης στο Υπουργείο Ενέργειας όπως και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Υποδομών. Υπουργός Τουρισμού παραμένει η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Αμετακίνητος ο Δημήτρης Σταμάτης.

Χωρίς αλλαγές το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μένει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μένει στο Υπουργείο Εργασίας οι κ. Βρούτσης και  Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μετακινήσεις

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει υπουργός Ανάπτυξης με υφυπουργούς τους νεοεισερχόμενους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Γεράσιμο Γιακουμμάτο και τον Νότη Μηταράκη που παραμένει στην θέση του.

Απο το υπουργείο Υγείας φεύγει και η κ. Ζέττα Μακρή. Μένει ο Αντώνης Μπέζας.

Στη θέση του Α. Γεωργιάδη ο Μάκης Βορίδης  

Ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  της ΝΔ Μάκης  Βορίδης διαδέχεται τον Αδωνη Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας. Με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Γρηγοράκο. Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά στον κ. Γεωργιάδη να «διαδεχθεί» τον κ. Βορίδη στα κοινοβουλευτικά καθήκοντας δεν έγινε δεκτή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας.

Η Αντζελα Γκερέκου αναλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Θύμα» των εσωτερικών ισορροπιών στο ΠΑΣΟΚ έπεσε ο  Αθανάσιος Τσαυτάρης παρά το γεγονός ότι και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήραν και το έργο και την παρουσία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας σύνθεσης θα γίνει απο τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Φώτη Καϋμενάκη.

Το νέο σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της επόμενης ώρας.

Για αύριο Τρίτη σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματισθεί η ορκωμοσία , έχει ενημερωθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας και η Αρχιεπισκοπή για τις 11 το πρωί .

Για τη θέση του υπουργού Οικονομίας έχει ακουστεί από το βράδυ της Κυριακής το όνομα του καθηγητή Ν. Οικονομίδη, ενώ στο τραπέζι παραμένει και το όνομα του καθηγητή Γ. Μουρμούρα.

Ολες οι πληροφορίες ενισχύουν την πιθανότητα ο νέος «τσάρος» να μην είναι πολιτικό πρόσωπο και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται να δρομολογείται το σπάσιμο του υπουργείου σε δυο τομείς: ο ένας για τη διαπραγμάτευση για το χρέος με επικεφαλής το εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος  και άλλος τομέας για τα έσοδα με προϊστάμενο τον Χρήστο Σταϊκουρα.

Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στις θέσεις τους θα μείνουν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Φώφη Γεννηματά, ενώ φαίνεται πως τελικά μένει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που μέχρι πρότινος φερόταν να εγκαταλείπει το κυβερνητικό σχήμα.

Εντός κυβέρνησης, αλλά άγνωστο ακόμη σε ποιο πόστο φέρονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη.

Στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν οι Μάκης Βορίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που φέρεται να διαδέχεται τον Αθανάσιο Τσαυτάρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Νίκη Τζαβέλλα.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος συζητείται για το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θέση στο κυβερνητικό σχήμα διεκδικεί και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ στο υπουργείο Υγείας φαίνεται να πηγαίνει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε θέση αναπληρωτή. Προς αξιοποίηση φέρονται και οι Κυριάκος Πιερακκάκης, Συλβάνα Ράπτη και Παντελής Καψής, ενώ εκτός σχήματος θα είναι ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *