Ναούμ Δίτσιος: «Συγκροτημένη αισιοδοξία στις δημοπρασίες»

DITSIOSNAOUM

            Στις  δημοπρασίες που λαμβάνουν χώρα  στο  διάστημα  της  δημοπρατικής σαιζόν και  τις  κινήσεις των Ελλήνων  γουνοποιών  όσον αφορά  στην προμήθεια δερμάτων αναφέρθηκε μέσα από τη  ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ  ο γουνοποιός, κ. Ναούμ Δίτσιος.

 

Ο γνωστός επιχειρηματίας ενημέρωσε από το δημοπρατήριο της Κοπεγχάγης που βρίσκεται, πως η δημοπρασία στην Κοπεγχάγη πορεύτηκε όπως φυσικά  ήταν αναμενόμενο με πτώση των τιμών, όχι όμως, όπως είπε, πιο κάτω από τις τιμές της Φινλανδίας και υπήρχε μια αρκετά μεγάλη ζήτηση από την πλευρά της Κίνας, η όποια ουσιαστικά αγόρασε και τα περισσότερα δέρματα με μια μικρή υποστήριξη από την Ελλάδα.

Αναφορικά τώρα με τους Έλληνες γουνοποιούς, σύμφωνα με τον κ. Δίτσιο, δε προμηθεύτηκαν  μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων  λόγω των γνωστών προβλημάτων της ρωσικής αγοράς, η οποία  επηρέασε αρνητικά τη ψυχολογία των Ελλήνων γουνοποιών : « Η ψυχολογία των Ελλήνων θα αλλάξει μόλις σταθεροποιηθεί εντελώς η αγορά και αρχίσουμε να βλέπουμε και τους Ρώσους να έρχονται στην Ελλάδα».

Υποστήριξε πάντως  πως η  δημοπρασία  στην Κοπεγχάγη  είχε σταθεροποιητικές τιμές. «Είναι ένα  καλό  γεγονός διότι δείχνει ότι η γούνα έχει και ζωή και μέλλον» , ήταν τα λόγια του.

Οι Έλληνες γουνοποιοί τέλος περιμένουν τη δημοπρασία του Τορόντο  που ξεκίνησε  το Σάββατο  27 Ιουνίου και συνεχίστηκε την Κυριακή με προσφορά άγριων δερμάτων, ενώ από την Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες  προσφέρθηκαν δέρματα μινκ.

Η συμμετοχή αναμένεται να είναι ικανοποιητική ενώ όσον αφορά τις τιμές από τα 3,4 εκ. προσφερόμενα είδη, αυτές θα εξαρτηθούν κυρίως από τη ζήτηση.

 

Από τη ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ

Επιμέλεια: Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...