Ναούμ Δίτσιος: «Η Fur Fair Excellence in Athens η θα είναι η μοναδική Έκθεση Γούνας που θα μείνει στην Ευρώπη»

Τα …νερά του κλάδου της γούνας ήρθε να ταράξει η προαναφερόμενη φράση του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, Ναούμ Δίτσιου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του δημιουργικού της 5ηςFurFairExcellenceinAthensαναφέρθηκε στις διεθνείς συγκυρίες της γούνας, σε συνδυασμό με την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς βλέπουν τα τοπικά δεδομένα της γούνας οι διεθνείς φορείς του κλάδου, οι οποίοι, μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πρόκειται να υποστηρίξουν μόνο μία Έκθεση στην Ευρώπη, και αυτή δεν θα είναι άλλη από τη FurFairExcellenceinAthens.

«Υπήρξε μία πολύ μεγάλη συζήτηση, πέρυσι, μεταξύ των διεθνών οργανισμών, με κορύφωση τον περυσινό Σεπτέμβριο, οπότε αποφασίστηκε στην Ευρώπη να υπάρχει μόνο μία Έκθεση, η οποία θα προβάλει τον δευτερογενή τομέα της γούνας.  Η επιλογή στήριξης από όλους τους διεθνείς οργανισμούς είναι η Αθήνα και αυτό το λέω ευθαρσώς. Αναφέρομαι, βέβαια, στους οργανισμούς οι οποίοι χρηματοδοτούν τη γούνα παγκοσμίως και οι οποίοι θεωρούν ότι η Αθήνα θα πρέπει να μείνει η μόνη χρηματοδοτούμενη Έκθεση στην Ευρώπη. Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση διεθνώς», υπογράμμισε ο κ. Δίτσιος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓ, φέτος οι χρηματοδοτήσεις των δημοπρατηρίων γουνοδερμάτων προς την FurFairExcellenceinAthens θα είναι αυξημένες – σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση ανέρχεται ακόμη και στο 50%), καθώς θεωρούν ότι η Αθήνα είναι …μονόδρομος για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της γούνας(εκτροφή γουνοφόρων ζώων) στην Ευρώπη.

«Αυτές είναι οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στο εξωτερικό και μπορεί να …ανησυχούν κάποιους, όμως, …αυτή είναι η ζωή !!!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δίτσιος.

sentra.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *