Νέο προεδρείο στον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής Καστοριάς (ρεπορτάζ)

IMG_6408«Όλοι μαζί μια γροθιά για να διεκδικήσουμε αυτά που μέχρι πρώτα δεν είχαμε» τονίζουν στη Ν.Κ.

            Με νέους στόχους και προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο των καταστημάτων τους, αλλά και με πολλά μέτωπα ανοιχτά, όπως το μέτωπο του αντικαπνιστικού  νόμου, τη  σκληρή φορολογία,  τα τέλη παρεπιδημούντων κλπ ξεκινάει την πορεία του έπειτα από τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες το νέο Δ.Σ του συλλόγου υγειονομικού χαρακτήρα της περιοχή μας.

 

Θέλουμε την ενότητα του συλλόγου και των μελών μας για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας

 Μετά τη συγκρότηση του συλλόγου σε σώμα, η νεοεκλεγείσα πρόεδρος, κ. Νίκη Μελλίδου, αλλά και ο αντιπρόεδρος, κ. Ιωσήφ Νότης, δήλωσαν στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ και στη Δώρα Κωτσοπούλου, ότι ο σύλλογος έχει θέσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι δράσεις του συλλόγου θα συνεχιστούν με πιο μεγάλη δύναμη για το καλό όλων των καταστημάτων υγειονομικού χαρακτήρα. Τα προβλήματα επισήμαναν είναι τεράστια και αφορούν στη δυσβάσταχτη φορολογία, στον αντικαπνιστικό νόμο και σε άλλα πολλά: «Άλλωστε, κάθε μέρα, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει!», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μελλίδου.

Η ίδια υποστήριξε ότι όλοι μαζί ενωμένοι, μια γροθιά μπορούν να διεκδικήσουν αυτά που μέχρι τώρα τους στέρησαν: «Η περίοδος που διανύουμε είναι πάρα πολύ δύσκολη για τα καταστήματα όλης της χώρας. Ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές όπως η δική μας», ενημέρωσε η κ. Μελλίδου. Εμείς θέλουμε, τόνισε, την ενότητα του συλλόγου και των μελών για να καταφέρουμε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας και να περάσουν τα αιτήματα μας σε πιο μεγάλα συμβούλια  στην κεντρική διοίκηση, ώστε να κατορθώσουν να αλλάξουν νόμοι και αποφάσεις που δυσκολεύουν τη βιωσιμότητα των καταστημάτων.

Αγκάθι, ωστόσο, για τα καταστήματα αποτελεί και το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου που, ως γνωστό, μείωσε ακόμη περισσότερο την πελατεία των καταστημάτων, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Μάλιστα, υπάρχουν καταστήματα που βάζουν λουκέτο και στην περιοχή μας λόγω του αντικαπνιστικού νόμου: « Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε, ώστε να είναι οι έλεγχοι πιο ελαστικοί ή να υπάρχει μια ανοχή, γιατί είμαστε μια τουριστική πόλη και θέλουμε κόσμο, θέλουμε τουρίστες αλλά με περιορισμούς θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» εξήγησε η κ. Μελλίδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου κ. Ιωσήφ Νότη: «Βασικός μας στόχος είναι να δείξουμε ότι ο σύλλογος είναι μια ενότητα. Ότι λειτουργεί για τα προβλήματα του κλάδου και αυτό αφορά και τους συναδέλφους που δεν είναι στο σύλλογο». Ο κ. Νότης απηύθυνε κάλεσμα και στα 174 καταστήματα  υγειονομικού χαρακτήρα που εδρεύουν στην πόλη μας να έρθουν στο σύλλογο, γιατί, όπως είπε, μόνο ένας δυνατός σύλλογος μπορεί να καταφέρει να αποκτήσει φωνή και δύναμη για  το συμφέρον του κλάδου: «Θέλουμε τη στήριξη των συναδέλφων για να μπορέσουμε να δουλέψουμε για τους συναδέλφους», κατέληξε ο αντιπρόεδρος.

Πάντως, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής προσδοκούν να δουλέψουν τις ημέρες των Χριστουγέννων μήπως και καταφέρουν να μειώσουν τις μεγάλες  οικονομικές απώλειες που μετρά ο  πολύπαθος αυτός κλάδος από την οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας και κατ’ επέκταση και η Καστοριά.

 

Δώρα Κωτσοπούλου

 Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *