Νέα τεράστια πτώση στις πωλήσεις γουναρικών

ptwsi-gounasΑπό τα 300 εκατομμύρια ευρώ το 2013, στα 90 εκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές γουναρικών για το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Κάθε άλλο παρά ευνοικά είναι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα συνδικαλιστικά όργανα των γουνοποιών για την παγκόσμια πορεία του κλάδου, που για δεύτερη φορά παρουσιάζεται να πλήττεται σημαντικά από την οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Κοσμίδη, οι εξαγωγές γουναρικών μειώθηκαν από 300 εκατομμύρια το 2013 στα 90 εκατομμύρια το 2014 (!!!), παρουσιάζοντας μειώσεις της τάξεως του 70%+70% τα δύο τελευταία χρόνια.

Θετικά, ωστόσο, είναι τα μηνύματα που προέρχονται από τον χώρο της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, όπου η αγορά, όπως φαίνεται, από τα αποτελέσματα των δημοπρασιών έχει σταθεροποιηθεί, με την κυριαρχία, όμως, των Κινέζων αγοραστών.

Τα βλέμματα των γουνοποιών, πλέον, στρέφονται στη θερινή σεζόν, οπότε αναμένουν να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της χώρας μας από Ρώσους τουρίστες, που πέρυσι, επίσης, ο αριθμός τους μειώθηκε σημαντικά λόγω της Ρωσοουκρανικής σύρραξης, εφόσον βέβαια σταματήσουν οι συγκρούσεις των δύο λαών. Επιπλέον, γίνονται προσπάθειες για το άνοιγμα νέων αγορών, καθώς φαίνεται ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή είναι ο …αδύναμος κρίκος της παγκόσμιας αγοράς γούνας, ενώ αντίστοιχα και το Ντουμπάι φαίνεται να παίρνει την …κατιούσα, αφού και εκεί υπάρχει σημαντική μείωση στις πωλήσεις.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...