Νέα μεγάλη επένδυση της Apple -Εξετάζει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την F1

tim-cook

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Apple εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό στην Formula 1.

Συγκεκριμένα το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Business F1 αναφέρει ότι η Apple θέλει να γίνει η αποκλειστική κάτοχος των δικαιωμάτων streaming της Formula 1 σε όλο τον κόσμο. Κάτι τέτοιο απαιτεί ένα σημαντικό ποσό και σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό υπολογίζεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Τα χρήματα που η Apple φημολογείται ότι θα προσφέρει, είναι περίπου τα διπλάσια από αυτά που εισπράττει σήμερα το πρωτάθλημα της F1 από τα παγκόσμια τηλεοπτικά του δικαιώματα. Η στροφή της Apple προς την Formula 1 δεν είναι τυχαία καθώς η εταιρεία έχει ήδη κάνει κάτι ανάλογο με το MLS Season Pass που αφορά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Αμερική.

Πότε η Apple θα μπορέσει να προβάλει τους αγώνες της F1

Αν τελικά τα σενάρια επιβεβαιωθούν και οι δυο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, η προβολή των αγωνιστικών τριήμερων της F1 από την Apple θα αργήσει μερικά χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί η εταιρεία μιλάει για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όταν λήξουν τα συμβόλαια που ισχύουν τώρα.Σύμφωνα με πληροφορίες τα συμβόλαια της F1 με τους τωρινούς κατόχους λήγουν το 2029 ή και λίγο νωρίτερα σε κάποιες περιπτώσεις. Η Apple από την πλευρά της φέρεται να επιδιώκει να υπογράφει μια επταετή συμφωνία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Apple, ετοιμάζει μια ταινία υψηλού προϋπολογισμού με θέμα τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Πρόκειται για την ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ με τα γυρίσματα να λαμβάνουν χώρο και στην ιστορική πίστα του Silverstone. Παράλληλα η Apple ετοιμάζει και ένα ντοκιμαντέρ για Σερ Λιούις Χάμιλτον.

Ανεξάρτητα με το αν οι συζητήσεις με την Formula 1 θα έχουν ευτυχή κατάληξη, η Apple σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει στον χώρο του αθλητισμού. Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αναφορές για «μπάσιμο» της Apple για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του NBA και της Αγγλικής Premier League.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *