Νέα Δημοκρατία: Οι δελφίνοι, οι μυστικές δημοσκοπήσεις και ο… Καραμανλής

mitsotakis_meimarakis_periergh_533_355

Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε μετά την ήττα στις εκλογές να ανοίξει τις διαδικασίες για την εκλογή νέο προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, βγήκαν από τα… συρτάρια της Συγγρού και οι μυστικές δημοσκοπήσεις.

Είχαν γίνει όταν μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να παραιτηθεί και ανέλαβε ως υπηρεσιακός πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, οι μυστικές δημοσκοπήσεις έδειχναν πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε θετική αποδοχή στην κοινωνία (22%) αλλά και στο κόμμα (28%).
Από εκεί και πέρα, ο Μάκης Βορίδης είχε 3% αποδοχή στην κοινωνία και 4,5% αποδοχή στο κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 5,5% αποδοχή στην κοινωνία και 9,5% στο κόμμα, η Ντόρα Μπακογιάννη 13% αποδοχή στην κοινωνία και 18% στο κόμμα, ο Νίκος Δένδιας10% στην κοινωνία και 10,8% στο κόμμα, η Ολγα Κεφαλογιάννη 6,5% στην κοινωνία και 8,5% στο κόμμα και ο Πέτρος Τατούλης με αποδοχή 1,7%.

Click4more: Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία

Παρά το γεγονός πως οι μυστικές δημοσκοπήσεις τον φέρουν πρώτο σε… δημοτικότητα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί, ανάμεσα στους οποίους και ο Κώστας Καραμανλής, θεωρούν πως ο κ. Μεϊμαράκης είναι το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει τις ευρύτερες δυνάμεις της ΝΔ.

Όλα αυτά την ώρα που ο μοναδικός που έχει πει ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά την υποψηφιότητα αυτή δεν την έχουν δει όλοι με καλό μάτι. Άλλωστε, όπως έγραψε και το newsit.gr χθες (22/09/2015) υπάρχει σε εξέλιξη ένας… υπόγειος, παρασκηνιακός “πόλεμος” των λεγόμενων “καραμανλικών” και τους “μητσοτακικούς”.

Από εκεί και πέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει τοποθετηθεί, ο Μάκης Βορίδης λέει πως θα το σκεφτεί, ο Βασίλης Κικίλιας λέει «εγώ είμαι από χωριό και τέτοια πράγματα δεν ξέρω», ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εξωκοινοβουλευτικός, η Ολγα Κεφαλογιάννη «ζυγίζει ακόμα την κατάσταση».

Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κατέβει για πρόεδρος, οι δυνάμεις και οι συσχετισμοί θα αλλάξουν. «Αν ο Μεϊμαράκης κατεβεί υποψήφιος, τότε σίγουρα αλλάζουν οι δυνάμεις, αν όχι και το παιχνίδι» λένε όλοι οι παραπάνω σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *