Μύθος: Η μπριζόλα για να είναι νόστιμη πρέπει να μείνει μέσα ωμή

Ο βαθμός ψησίματος είναι κατά κύριο λόγο θέμα γούστου. Σε κάποιους αρέσει η γεύση του, κυριολεκτικά, ωμού κρέατος, ενώ άλλοι αποφεύγουν να δοκιμάσουν αν έχουν την παραμικρή υποψία κοκκινίλας στο εσωτερικό του φιλέτου τους.

Άλλα τεμάχια κρέατος βέβαια είναι καταλληλότερα για διαφορετικούς βαθμούς ψησίματος. Το φιλέτο και η κόντρα μπριζόλα τείνουν να στεγνώνουν αν ψηθούν πάνω από μέτρια, ενώ οι σπαλομπριζόλες αντέχουν περισσότερο ψήσιμο λόγω του λίπους εσωτερικά στον ιστό τους. Και δεν ξεχνάμε πως το κοτόπουλο και το χοιρινό πρέπει να είναι πάντα καλοψημένα για λόγους υγείας.

Πειραματιστείτε λοιπόν με διαφορετικά κομμάτια κρέατος σε διαφορετικούς βαθμούς ψησίματος. Το σωτάρισμα με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι μας προσφέρει και τον μεγαλύτερο έλεγχο κατά το ψήσιμο καθώς κρατάμε το μάτι της κουζίνας σταθερά στην επιθυμητή θερμοκρασία.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *