Μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

1471052-people-shopping-930-3

Υπογράφεται η υπουργική απόφαση για την αναστολή πωλήσεων διαρκών αγαθών από το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων, μετά τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, ο οποίος έχει διακόψει αναγκαστικά τη λειτουργία του. Η ΕΣΕΕ εισηγήθηκε ρητή αναφορά στα μέτρα.

Στοπ στην πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, θέτει από αύριο το πρωί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη συντάχθηκε και υπογράφεται η απόφαση από τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση θα ορίζει ότι απαγορεύεται η πώληση λευκών συσκευών (κουζίνες, πλυντήρια ψυγεία), είδη ρουχισμού, υπόδησης, υπολογιστών, γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια) κ.ο.κ. Οτιδήποτε δηλαδή δεν σχετίζεται με τρόφιμα, προϊόντα καθαρισμού και χαρτικά.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ελήφθη μετά από πλήθος διαμαρτυριών του εμπορικού κόσμου, ο οποίος έχει διακόψει αναγκαστικά τη λειτουργία του, ωστόσο τα αγαθά που δεν μπορεί να διαθέτει, συνεχίζουν να πωλούνται από το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

Θεσμικά, πρώτη κινητοποιήθηκε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη μετέφερε το καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου να μην επιτραπεί στη διάρκεια του lockdown στα σουπερμάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων να πωλούν, εκτός από τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, τα αναρίθμητα διαρκή προϊόντα που διαθέτουν, όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού και άλλα, σε μία περίοδο που τα εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα θα είναι υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.

Η ΕΣΕΕ εισηγήθηκε τη συμπερίληψη ρητής αναφοράς στα κυβερνητικά μέτρα, απόφασης με την οποία δεν θα επιτρέπεται στις επιχειρήσεις τροφίμων κάθε κλίμακας και μεγέθους να προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό τα εν λόγω προϊόντα, για όσο διαρκέσει το νέο lockdown.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *