Μπορούσε και καλύτερα…

Μπορούσε και καλύτερα...

Η Εθνική προηγήθηκε και μπορούσε να τα πάει καλύτερα! Ο Νίκος Καρέλης άνοιξε το σκορ όμως η Ελλάδα δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Ελσίνκι κόντρα στη Φινλανδία, ήρθε ισόπαλη 1-1, συνεχίζοντας έτσι την κακή παράδοση που τη θέλει να μη νικάει στις έξι επισκέψεις της.

Καλό-σε γενικές γραμμές-πρώτο ημίχρονο για τη «γαλανόλευκη», με τον Καρέλη να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών.

Χωρίς φαντασία στο δεύτερο το σύνολο του Ρανιέρι, δέχθηκε νωρίς την ισοφάριση κι έκτοτε δεν μπόρεσε να βρει εκ νέου την απάντηση.

Από νωρίς πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στα… βαθιά, αγνοώντας τη νίκη στον όμιλο στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να απειλήσουν μόλις στο 2ο λεπτό έπειτα από κόρνερ και σουτ στην κίνηση του Σπαρβ, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Καρνέζη. Η Ελλάδα, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, έψαχνε τα πατήματά της, τα οποία βρήκε στη συνέχεια και ισορρόπησε τον αγώνα. Κυρίως με τον Τοροσίδη από τα αριστερά, το σύνολο του Ρανιέρι προσπαθούσε να γίνει απειλητικό. Το γκολ όμως, ήρθε από έναν… νέο που έγινε άνδρας. Ο Νίκος Καρέλης, στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με τρομερό εξωτερικό φάλτσο και κατάφερε να «γράψει» το 1-0!

Από εκεί και πέρα, το ματς έχασε εκ νέου το ρυθμό του, με τους Φινλανδούς να προσπαθούν να συνέλθουν από το γκολ του άσου του Παναθηναϊκού. Η «γαλανόλευκη» όμως αμυνόταν σωστά και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα ενώ έψαχνε ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση. Το πρώτο μέρος «έκλεισε» λοιπόν με την Εθνική να προηγείται 1-0, έχοντας καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές και καλή αμυντική λειτουργία στις προσπάθειες της ομάδας του Παατελάινεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν όπως και στο πρώτο, πιο αποφασισμένοι για να βρουν κάποιο γκολ. Δυστυχώς, το κατάφεραν μέσα σε ένα 10λεπτο. Το σύνολο του Παατελάινεν βγήκε εξαιρετικά στην επίθεση, συνδυάστηκε υπέροχα, ο Ρίσκι βρήκε τον Χουρμ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Καρνέζη κι «έγραψε» το 1-1. Όπως ήταν λογικό, η ισοφάριση έδωσε ώθηση στους Φινλανδούς, οι οποίοι πίεζαν για δεύτερο τέρμα. Ο Ρανιέρι αποφάσισε να αγωνιστεί με τρία στόπερ, περνώντας στον αγώνα τον Μόρα αντί του Μαυρία.

Στα τελευταία λεπτά η Ελλάδα είχε την κατοχή, όμως δεν είχε και φαντασία στο παιχνίδι της, μην μπορώντας να απειλήσει ουσιαστικά το σύνολο του Παατελάινεν, το οποίο αμυνόταν σωστά. Τελικώς, το ματς τελείωσε ισόπαλο, με την Εθνική να μην καταφέρνει να φύγει με τους τρεις βαθμούς, για έκτη φορά στην ιστορία της στο Ελσίνκι, αγνοώντας ακόμα τη νίκη στον όμιλο.

Που κρίθηκε: Στην ισοφάριση των Φινλανδών. Εκτός του ότι εκεί διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα, η Ελλάδα δεν μπόρεσε στη συνέχεια να βρει εκ νέου απάντηση ενώ στα τελευταία λεπτά που πίεσε τους γηπεδούχους, δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της.

MVP του coppa: Καρέλης. Εκείνος ήταν που «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων, δίνοντας ουσιαστικά αυτόν τον έναν βαθμό στην Ελλάδα.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *