Μπαλτάκος: Το 16,5% στα δεξιά της ΝΔ κι η νέα Βάρκιζα

Σε συνέντευξή του ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα, μιλά για τη Χρυσή Αυγή και εκφράζεται ειρωνικά για την Αριστερά.

“Ένας είναι ο στόχος, πολλοί οι δρόμοι. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;” αναφέρει ο Τάκης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Στην ερώτηση αν η ΝΔ μπορεί να ανακάμψει αναφέρει: “αν απαλλαγεί από το σφιχταγκάλισμα με τη Μέρκελ και τον Ράιχενμπαχ” ενώ ερωτηθείς για το αν η ΝΔ πρέπει να πάει σε εκλογές απαντά: “Γιατί; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;”.
Click4more: Μπαλτάκος: «Η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας και το Άγιον Όρος η ψυχή της ψυχής μας»
Κληθείς να σχολιάσει “το εκλογικό ξέσπασμα της Αριστεράς στην Ελλάδα” αναφέρει χαρακτηριστικά: “η Κεντροαριστερά και η Αριστερά μπορούν να σχηματίσουν παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη Βουλή, αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών. Δεν θα τα καταφέρουν, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945, θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα”. Προβλεέπει επίσης οξύτατη κρίση και φαρμακερή διχόνοια στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, ενώ τονίζει πως αν τελικά τα καταφέρουν θα πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη.

Σε ο,τι αφορά το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, ο Τ. Μπαλτάκος δηλώνει οτι δεν τον ξάφνιασε το αποτέλεσμα, επιμένοντας ότι οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *