Μπάσκετ: Pre game 24ης αγωνιστικής – Τη «στροφή» 180ο στην αγωνιστική τους εικόνα θα ψάξουν οι «γουναράδες» την Κυριακή στον Λαγκαδά

0555bbe9368a05bff51437bdc1ff702e_XL

Η Καστοριά, αλήθεια είναι, ότι την περασμένη Κυριακή, στην αναμέτρησή της με τον ουραγό στη βαθμολογία «Αίαντα» Ευόσμου, «πόνεσε» πολύ από τη «χωρίς αναισθητικό επέμβαση» που της έγινε από τον αντίπαλό της,

ωστόσο, κατάφερε, … σφίγγοντας τα δόντια, να αντέξει και να βγει νικήτρια από αυτή τη «δοκιμασία», προσθέτοντας έτσι το 22ο ροζ φύλλο αγώνα στο ενεργητικό της.

Όμως, το τι έφταιξε και οι «γουναράδες» δεν έπιασαν τα γνωστά αγωνιστικά τους «στάνταρ» και … παιδεύτηκαν τα μάλα για να πάρουν τη νίκη, ήταν κάτι που εκτενώς τους απασχόλησε στις μεταξύ τους συζητήσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για την εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής στον Λαγκαδά με αντίπαλο τον τοπικό «Ερμή».

Προσπάθησαν, λοιπόν, οι «κάστορες» να εξηγήσουν τους λόγους που δεν «τράβηξαν» στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, και σε αυτό που κατέληξαν, ήταν ότι δεν επέδειξαν τη δέουσα συγκέντρωση στο παρκέ, καθώς και την ενέργεια που απαιτούνταν για να «γυαλίσει» και πάλι το μάτι τους, ώστε να … κόψουν τον «βήχα» των αντιπάλων τους.

Επίσης, παίκτες και προπονητής των «γουναράδων», συμφώνησαν στο ότι έγιναν από πλευράς τους πολλά λάθη στο παρκέ και πως ενώ γνώριζαν ότι η ομάδα του «Αίαντα» δεν ήρθε στην Καστοριά για «εκδρομή», αλλά να παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για μια αξιοπρεπή εμφάνιση, της εκχώρησαν το δικαίωμα να πιστέψει πως μπορεί να πραγματοποιήσει την τεραστίων διαστάσεων έκπληξη, που αν, τελικά, γινόταν πραγματικότητα, ευτυχώς δεν έγινε, θα «έσπαζε» το αήττητο σερί της Καστοριάς στην έδρα της, κάνοντας, παράλληλα, το μπασκετικό κοινό στο πανελλήνιο να … παραμιλάει.

Όλα αυτά, εν προκειμένω, αποτελούν πλέον παρελθόν για τους «κάστορες», καθότι το συμπέρασμα που βγήκε από τις συζητήσεις τους για την επίμαχη αναμέτρηση με τον «Αίαντα» Ευόσμου, ήταν πως θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να βρίσκουν κίνητρο για να το κερδίσουν. Και κίνητρο για το ματς της προσεχούς Κυριακής με τον «Ερμή» στον Λαγκαδά, θεωρούν την επιστροφή τους στα γνωστά αγωνιστικά τους «στάνταρ» , τα οποία έχουν σχέση τόσο με την εμπιστοσύνη που εμπνέει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά με τις ικανότητές του όσο και όλοι μαζί ως σύνολο.

Αυτή, λοιπόν, τη «χημεία»- της ομαδικότητας- θα ψάξει να βρει η ομάδα της Καστοριάς το απόγευμα της Κυριακής στον Λαγκαδά, όπου, τελικά, αν τα καταφέρει και πάρει το 23ο ροζ φύλλο αγώνα, τότε αυτό που θα της απομείνει να κάνει μέχρι τη λήξη του τρέχοντος πρωταθλήματος, είναι να πάρει στις έξι αγωνιστικές που ακολουθούν μία ακόμη νίκη, ώστε να στεφθεί- και μαθηματικά- πρωταθλήτρια του βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής κατηγορίας και, κατ’ επέκταση, να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στην Α2.

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι στον α’ γύρο και στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής ημέρας, η Καστοριά είχε επικρατήσει του «Ερμή» Λαγκαδά στο Κλειστό «Δημήτρης Διαμαντίδης» με σκορ 84-73.

Δαμιανός Δέλλιος

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *