Μπάσκετ – Β΄ Εθνική: Τιτάνες Παλαμά – Άργος Ορεστικό 66-81 (ρεπορτάζ- φωτογραφίες)

Με μια επιβλητική εκτός έδρας νίκη συνέχισε τις καλές εμφανίσεις η ομάδα του Άργους που επικράτησε της πολύ δυνατής και φέτος ομάδας των Τιτάνων με 66-81 , μέσα σε μια έδρα «φωτιά» που αποτελεί δύσκολο πέρασμα για κάθε αντίπαλο. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, ήταν το γεγονός ότι οι πολυάριθμοι φίλαθλοι της ομάδας των Τιτάνων, παρέμειναν στο γήπεδο και μετά την λήξη προκειμένου  χειροκροτήσουν την προσπάθεια και των δύο ομάδων.

 

Ρεπορτάζ: Τερζοπούλου Ερμιόνη

Φοβερή εμφάνιση με ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο πραγματοποίησαν οι παίχτες του Γιάννη Δημητριάδη που μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας τις προθέσεις τους. Οι «κυανόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι τα αρνητικά αποτελέσματα της αντίπαλης ομάδας στις τελευταίες αγωνιστικές που επέφερε μάλιστα και αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία, πήραν από το ξεκίνημα κιόλας προβάδισμα, κερδίζοντας παράλληλα και σε ψυχολογικό επίπεδο, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-26.

Με ένα ώριμο και μεστό παιχνίδι από τους «κυανόλευκους» η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από ότι φάνηκε και πάλι το «όπλο» τους, την άμυνα δηλαδή, καθώς ήταν το κλειδί για την νίκη. Οι «λύκοι» ήταν κάτι παραπάνω από συνεπής στα αμυντικά τους καθήκοντα με τον Χατζόπουλο και τον Βλάχο να σταματάνε τους δύο πρώτους σκόρερ των Τιτάνων, Κουσιάντζα και Μαλτέσιο αντίστοιχα και τον Βοϊβατόπουλο να γεμίζει την ρακέτα, καλύπτοντας όλους τους χώρους, πετυχαίνοντας παράλληλα και τρία «κοψίματα». Με τον Μιχαηλίδη πρώτο σκόρερ να κάνει εξαιρετική δουλειά κυρίως από την γραμμή του τριπόντου και με τους  Τράντα, Κούτρα και Κόττα να τον ακολουθούν στο σκοράρισμα το σκορ διαμορφώθηκε  στο 28-39 για το ημίχρονο.

 

Στην επανάληψη οι Αργείτες που ήταν αποφασισμένοι για την νίκη συνέχισαν την καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση κρατώντας συνεχώς την διαφορά σε σταθερό επίπεδο. Οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν με άνεση την πίεση των γηπεδούχων με τον Κούτρα να οργανώνει σωστά το παιχνίδι για την ομάδα του, μοιράζοντας παράλληλα  δέκα ασσιστ, με τους συμπαίκτες του να τις μετουσιώνουν σε πόντους. Έτσι το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, διαμορφώθηκε στο 48-53.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, μια μικρή «κοιλία» στην απόδοση των Αργειτών επέτρεψε στους Τιτάνες να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής στο ξεκίνημα με 53-54. Γρήγορα όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με τον αρχηγό τους Β. Κόττα, που δεν είχε φανεί ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο,  να δείχνει την κλάση του στα κρίσιμα ξεμπλοκάροντας επιθετικά την ομάδα του. Ο Μιχαηλίδης έπειτα δύο τρίποντα αποκατέστησε την τάξη και η διαφορά εκτοξεύτηκε και πάλι στους δέκα (53-63). Αύτη ήταν και η μοναδική στιγμή στο παιχνίδι που οι Τιτάνες απείλησαν τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι κάπου εκεί είχε τελειώσει με την ψαλίδα να ανοίγει ακόμα και στους 17 πόντους. Με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν καλάθι στην λήξη για τον τελικό 66-81 και τους «κυανόλευκους» να πανηγυρίζουν επάξια την δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους.

Την επόμενη αγωνιστική (9η) η ομάδα του Άργους υποδέχεται τον δεύτερο βαθμολογικά Φοίνικα Λάρισας.

 

MVP:

Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίχτη για αυτή την αγωνιστική, απονέμεται στον Γ. Μιχαηλίδη καθότι ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ομάδα του με 22 πόντους και πέντε τρίποντα, έχοντας  σταθερή εμφάνιση για ακόμη μια αγωνιστική, με το περιφεριακό σουτ να είναι το «όπλο» του δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του.

 

Τιτάνες Παλαμά (Σερίφης): Ψαρόπουλος 20 (2), Τριανταφύλλου 9 (1), Λίτσο 3 (1), Γεωργαντζάς 5 (1), Κουτίνας 13, Βουργιώτης, Μαλτέσιος 8, Κουσιάντζας Κ., Φούντας 8 (1), Πελίγκος.

Άργος Ορεστικό (Δημητριάδης): Δεληγιάννης, Μπόζιαρης, Χατζόπουλος 6, Κούτρας 13 (1), Μιχαηλίδης 20 (4), Βλάχος 4, Τράντας 12 (4), Κόττας 14, Βοϊβατόπουλος 8, Καζάκος 2, Μαυρίδης 2.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *