Μουντιάλ: Άλλη Εθνική με την Ιαπωνία

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής, ετοιμάζει αλλαγές ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Ιαπωνία. Θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρουν ο Γιώργος Τζαβέλλας αντί του Χοσέ Χολέμπας, όπως είχε γίνει και στο Euro 2012, καθώς και ο Φετφατζίδης αντί του Σαλπιγγίδη, ο οποίος προχθές έδειξε πως ήταν έξω από τα νερά του.

Ακόμη, ο Κώστας Μήτρογλου αναμένεται να αντικαταστήσει τον Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης, καθώς στο διάστημα που απομένει μέχρι το παιχνίδι ο «Μητρο-γκολ» θα έχει φτάσει σε ακόμα καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας. Σκέψεις υπάρχουν και για χρησιμοποίηση του Γιώργου Καραγκούνη στην αρχική 11άδα αλλά χωρίς μεγάλες πιθανότητες να συμβεί.
Με Τζαβέλλα, Φετφατζίδη και Μήτρογλου πιθανότατα στην αρχική 11άδα η Εθνική απέναντι στην ιαπωνία

Οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες καθώς ο Σάντος είναι απογοητευμένος απ’ την εικόνα της ομάδας στο ματς με την Κολομβία, ασχέτως τι λέει μπροστά στις κάμερες.

Είναι φανερό ότι η Εθνική μας παρουσιάστηκε ανέτοιμη στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλου και μετά απ’ όσα ματς έχουμε δει μέχρι τώρα, ίσως να πρόκειται για μια απ’ τις πιο αργές ομάδες του Μουντιάλ. Αν αυτό συνεχιστεί και με την γρήγορη Ιαπωνία, τότε η «γαλανόλευκη» δεν έχει τύχη και ο αποκλεισμός είναι βέβαιος. Μοναδική λύση είναι η αλλαγή ρόλων και προσώπων, ώστε η ομάδα να γίνει περισσότερο πιεστική στην επίθεση και να αποκτήσει μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα.

Πάντως, ο Σάντος δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ πριν από την έναρξη της χθεσινοβραδινής προπόνησης, που ξεκίνησε στις 23:30 στο Αρακαζού. Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα δεν θα επηρεαστεί από την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στην Κολομβία, εστιάζοντας στην ανασταλτική λειτουργία, καθώς απέναντι στους Κολομβιανούς το μεγάλο όπλο αυτού του συγκροτήματος, η συνολική αμυντική προσπάθεια έπασχε.

«Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την αμυντική γραμμή αλλά με τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Θα συζητήσουμε με τους παίκτες για να το διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια» σχολίασε ο κ. Σάντος. Σε ερώτηση για ενδεχόμενες αλλαγές στον αγώνα με την Ιαπωνία, δεν απάντησε, ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τη δήλωσή του πως κάποιοι παίκτες του ήταν εκτός κλίματος της διοργάνωσης. «Εννοούσα ότι στο τελευταίο γκολ δεν ήταν οι παίκτες σε Μουντιάλ.Στα τελευταία δέκα λεπτά κάποιοι παίκτες φάνηκαν να μην έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε στο Μουντιάλ» υπογράμμισε.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *