Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

μοσχαρίσιες μπριζόλες: 6 λεπτές
ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
μανιτάρια: 225 γρ., φρέσκα κομμένα σε φέτες
μουστάρδα με σπόρους: 2 κουταλιές της σούπας
λευκό κρασί: 150 ml
κρέμα γάλακτος 6-8 κουταλιές της σούπας
κόλιαντρο: 4 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι: μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μπριζόλες για 3’-4’ από την κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν στο εσωτέρικό (να μη στεγνώσουν).
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα διατηρείτε ζεστά.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για 3’ ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε ανακατεύοντας το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 5’ ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τη μουστάρδα και κατόπιν το κρασί. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί σε ποσότητα και να πήξει ελαφρώς. Ξαναρίχνετε στο τηγάνι τις μριζόλες μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνετε για 3’. Προσθέτετε το κόλιαντρο και αλατοπιπερώνετε. Συνοδεύετε με πιλάφι .

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *