Με 635 άλογα η κορυφαία BMW M5 CS

bmw-aftokinito-600-aloga

Η BMW M επεκτείνει την γκάμα των σούπερ σπορ CS μοντέλων της με τη νέα BMW M5 CS.

Μετά τις M3 CS, M4 CS και M2 CS, η BMW M προσφέρει τώρα -για πρώτη φορά- μία αποκλειστική, ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της BMW M5. Για την κίνηση του κορυφαίου γερμανικού μοντέλου φροντίζει ένας V8 κινητήρας βενζίνης 4,4 λίτρων με 635 άλογα. Η κίνηση περνά μόνιμα και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, με το σύστημα M xDrive να προσφέρει τη δυνατότητα «μετατροπής» του αυτοκινήτου και σε πισωκίνητο.

Αναφορικά με τις επιδόσεις, η BMW M5 CS επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα και από 0-200 km/h σε 10,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 km/h. Η αυστηρή εφαρμογή μέτρων σχεδίασης ελαφρού βάρους επέτρεψε την εξοικονόμηση περίπου 70 κιλών σε σχέση με την BMW M5 Competition.

 

Με νέες ρυθμίσεις σκληρότητας ελατηρίων στον εμπρός και πίσω άξονα και βελτιωμένο έλεγχο απόσβεσης, το πλαίσιο έχει προσαρμοστεί στο χαμηλότερο βάρος του οχήματος και στις αυξημένες επιδόσεις των στάνταρ αγωνιστικών ελαστικών Pirelli P Zero Corsa με διαφορετικές διαστάσεις εμπρός/πίσω (εμπρός: 275/35 R 20, πίσω: 285/35 R 20).

Το εσωτερικό του μεσαίου μοντέλου της BMW μπορεί να μεταφέρει έως 4 επιβάτες, με τα εμπρός M Carbon καθίσματα να θυμίζουν κάτι από αγωνιστικό όχημα. Παράλληλα, τα ενσωματωμένα προσκέφαλα -με φωτιζόμενα λογότυπα M5 για τα εμπρός καθίσματα- απεικονίζουν τη χάραξη της θρυλικής πίστας του Nürburgring. Πολλά «αγωνιστικά» στοιχεία βρίσκουμε και στο εξωτερικό μέρος: Το καπό, το εμπρός splitter, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, η πίσω αεροτομή, ο πίσω διαχύτης, το κάλυμμα του κινητήρα M Power και το σιλανσιέ εισαγωγής, κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).

Το λανσάρισμα της BMW M5 CS στην αγορά προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2021. Στη Γερμανία, η τιμή της θα είναι 180.400 ευρώ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/aytokinito/me-635-aloga-i-koryfaia-bmw-m5-cs

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *