Μεϊμαράκης: Μιλάω έτσι επειδή έχω μεγαλώσει στα Εξάρχεια. Δεν θα αλλάξω

meimarakis2
Ραντεβού από τον Γιούνκερ για μια σειρά από θέματα ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Τι είπε για τις εκλογές, αλλά και για τις αντιδράσεις που προκαλεί, με τον τρόπο που μιλάει

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, σημειώνοντας ότι με τη στάση που κρατάει, είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε εκλογές λίγους μήνες μετά τις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

Τόνισε ότι “ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να μη μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα πάει σε εκλογές, εφόσον το είχε αποφασίσει στις 12 Ιουλίου”, είπε χαρακτηριστικά.

“Ζητώ από τους πολίτες να μην πάνε σε ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα επιδεινώνει”, πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

“Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης για φορολογηση με 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία” ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Για τα μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι με τις αξιολογήσεις θα υπάρξει ενα περιθώριο, «εφόσον έχεις χτίσει την αξιοπιστία σου» να υπάρξουν αλλαγές. Όσον αφορά τα μέτρα που προβλέπονται για τους αγρότες, είπε πως δεν θα ψηφίσει την φορολογία τους. «Προχωράμε σε ένα μητρώο αγροτών, υπάρχουν ισοδύναμα, δεν προχωρώ σε πλειστηριασμό υποσχεσιολογίας, όλα αυτά θα επανακαθοριστούν σε συζήτηση με τους εταίρους και θα έχω προτάσεις. Δεν θα τα συζητήσω όπως έλεγε ο Τσίπρας και δεν είχε προτάσεις», σημείωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως υποσχέθηκε σε κάθε κοινωνική ομάδα κάτι και δεν έκανε τίποτα, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ που είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης.

Όσον αφορά την κ. Κωσταντοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως εκπροσωπεί έναν θεσμό. «Θα μπορούσε να είχε κάνει την πρόταση μομφής ο κ. Τσίπρας, όταν είδε τη θεσμική δυσαρμονία και όχι τώρα να την καταγγέλλει» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κ. Κωσταντοπούλου είναι διαβασμένη, έχει ένα ιστορικό όνομα στον χώρο της Αριστεράς και θα παίξει ρόλο τα επόμενα χρόνια σε αυτόν τον χώρο. «Ας συνεννοηθούν γιατί θα τους κάνει ανω-κάτω» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς “ψευτράκος και πονηρούλης” που είπε για τον κ. Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε ότι “μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης. Δεν είδα να σας πειράζει όταν ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε δολοφόνους της κοινωνίας ή έλεγε ιδού η Ρόδος έρχεται το πήδημα”.

“Δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου. Ας μη με ψηφίσουν. Θα παραμείνω αληθινός και παρορμητικός”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι είναι άνθρωπος και μπορεί να έχει αστική ευγένεια, αλλά στη ζωή του θα είναι “όπως γουστάρει”.

“Στην ιδιωτική μου ζωή θα είμαι όπως γουστάρω. Δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός για να αλλάξω τη ζωή μου”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *