Μελιτζάνες σαγανάκι στον φούρνο -Εύκολη συνταγή, σίγουρη επιτυχία

melitzanes-saganaki.jpg

Mία χορταστική και νόστιμη συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη.

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο ευπροσάρμοστα λαχανικά και πρωταγωνιστούν σε αμέτρητα πιάτα της ελληνικής κουζίνας καθώς ταιριάζουν με τις μεσογειακές γεύσεις που προτιμούμε.

Aντίστοιχα, το σαγανάκι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Εμείς βρήκαμε λοιπόν μία συνταγή που συνδυάζει τις αγαπημένες αυτές γεύσεις σε ένα πεντανόστιμο πιάτο φούρνου.
ADVERTISING

Οι μελιτζάνες σαγανάκι του σεφ Γιάννη Λουκάκου είναι ένα λαχταριστό φαγητό, ιδανικό για τα οικογενειακά τραπέζια, ενώ η γλυκιά γεύση του αφήνει μια αίσθηση θαλπωρής και «μαμαδίστικου» φαγητού στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Μπορεί να το απολαύσει κανείς ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο με το λιωμένο τυρί, είναι τέλειο όμως και σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά συνταγής για μελιτζάνες σαγανάκι

600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
120 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
350 γρ. σάλτσα ντομάτας
10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν.
Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...