Μελέτη αποτύπωσης στο Τζαμί της Καστοριάς από μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης

b9eca47d3d5e30f0d74193059336dc22_L

Ξεκινά η συνεργασία του Δήμου Καστοριάς με το ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την μελέτη αποκατάστασης μνημείων της Καστοριάς.

Η αντιδημαρχία μας, σε συνέχεια  επικοινωνίας  με την Διευθύντρια τους Τμήματος , δέχτηκε  τον περασμένο  Ιούνιο ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους. Επισκέφθηκαν περιοχές και  μνημεία με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον, ώστε να αποφασίσουν με την νέα ακαδημαϊκή χρονιά  εάν θα επέλεγαν κάποια από τα μνημεία της πόλης μας για να πραγματοποιήσουν μελέτη αποκατάστασης στο πλαίσιο των διπλωματικών τους εργασιών. Με την έναρξη της Ακαδημαϊκής χρονιάς 2015-2016 αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν  με μελέτη αποκατάστασης του εναπομείναντος τζαμιού στην πόλη μας. Η όλη μελέτη θα γίνει από πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα μηχανικό υπό την εποπτεία Καθηγητών τους, κάτι που ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα της όλης μελέτης. Εντός των επόμενων ημερών του 2015 οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσκεψη για επί τόπου έναρξη της εργασίας τους.

Η όλη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού με το σχετικό τμήμα του ΑΠΘ που ασχολείται με «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» πιστεύουμε   ότι θα έχει συνέχεια και στα  επόμενα χρόνια δεδομένου ότι  η πόλη μας είναι ανοικτό εργαστήριο εφαρμογής των προγραμμάτων του τμήματος σπουδών τους. Θα πρέπει επίσης να τονισθεί ότι στην κοινή αυτή προσπάθεια συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς η οποία και θα εποπτεύει της όλης προσπάθειας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *