Μαθήματα “καλής συμπεριφοράς” από τους καφέ – εστιάτορες της Καστοριάς

54323Περίσσεψε η ευγένεια και η φιλοξενία του σωματείου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όταν χθες το μεσημέρι ζήτησαν από τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης να καλύψουν μια προγραμματισμένη συνέντευξη του Δ.Σ.

για αιτήματα του κλάδου στην οποία συμμετείχαν και οι πρόεδροι της
πανελλήνιας ομοσπονδίας και της περιφερειακής ένωσης Δυτικής Μακεδονίας.

Αλλά όταν οι δημοσιογράφοι έφθασαν στον καθορισμένο τόπο συνάντησης, που ήταν γνωστό εστιατόριο του Άργους Ορεστικού είδαν έκπληκτοι τους συνδαιτυμόνες της συνεστίασης να….. τρωγοπίνουν αμέριμνοι στην άλλη άκρη του εστιατορίου χωρίς να ενδιαφερθούν καθόλου για την παρουσία τους!
Ούτε λόγος βέβαια για κάποια κίνηση στοιχειώδους ευγένειας για κάποιους επαγγελματίες που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Στις εύλογες αλλά διακριτικές διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων τα μέλη της διοίκησης του σωματείου επικαλέστηκαν την αργοπορία μιας συναδέλφου τους, χωρίς ωστόσο να μετακινηθούν από τη θέση τους προτού τελειώσει το γεύμα…
Αυτή την εικόνα αποκόμισαν οι δημοσιογράφοι από ένα επαγγελματικό κλάδο που είναι ταγμένος να υπηρετεί την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.
Όσο για το περιεχόμενο της συνέντευξης δεν είχε κανένα δημοσιογραφικό ενδιαφέρον διότι δεν διέφερε σε τίποτα από τα προηγούμενα δακρύβρεχτα σενάρια που περιφέρουν τα μέλη της διοίκησης στα τηλεοπτικά παράθυρα κάθε φορά που ο κλάδος πλήττεται από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

 

 

kastoriani-estia.blogspot.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...