Μαίρη Κατράντζου: Η 31χρονη Ελληνίδα σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Η Μαίρη Κατράντζου στα 31 της χρόνια έχει κάνει το Χόλιγουντ να υποκλιθεί στο ταλέντο της. Πελάτισσές της: Μισέλ Ομπάμα, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Νικόλ Κίντμαν & άλλες..Γνωρίστε την πρώην φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, χωρίς καμία εμπειρία στον χώρο της μόδας που έγινε η βασίλισσα των prints.

Πώς ξεκίνησε

Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στο Rhode Island School of Design στην Αμερική. Ωστόσο, αποφάσισε να αφήσει την Αμερική για το Λονδίνο, επειδή εκεί σπούδαζε ο φίλος της. Κόντρα στις επιθυμίες του πατέρα της, η Μαίρη πήγε στον Λονδίνο όπου παρακολούθησε σχέδιο υφάσματος στο Central Saint Martin’s. Κάπως έτσι συνειδητοποίησε τη μεγάλη αγάπη της για τη μόδα.

Στην επίδειξη μόδας των αποφοίτων του Central Saint Martins το 2008, εντυπωσίασε τόσο τους συναδέλφους της όσο και τους αγοραστές. Από τότε κάθε δουλειά της συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει λάβει σπουδαίες κριτικές ακόμα και από τη Βίβλο της μόδας, τη Γαλλική Vogue.

Η καινοτομία της

Η Μαίρη Κατράντζου εφάρμοσε μια καινοτομία, παρουσιάζοντας ρούχα με έντονα χρωματιστά prints σε ολόκληρη την επιφάνειά τους.

«Όταν ξεκίνησα, τα prints στον χώρο της μόδας ήταν συγκεκριμένα. Οι άνθρωποι φορούσαν floral ή γεωμετρικάσχήματα, αλλά δεν συνήθιζαν να «φορούν» ένα μπουκάλι άρωμα, για παράδειγμα» αναφέρει η ίδια.

Παραδέχεται με ειλικρίνεια την αρχική έλλειψη γνώσης της βιομηχανίας μόδας, ενώ χαρακτηρίζει τον εαυτό της σπασίκλα, αφού πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι διαβάζοντας την ιστορία της μόδας.

Η ίδια φοράει (σχεδόν) πάντα μαύρα

Η «βασίλισσα» των prints, δεν φοράει χρώματα, προτιμά το μαύρο και δεν θέλει να ξεχωρίζει.

“Όταν εργάζεσαι με πολύ χρώμα, υποσυνείδητα θέλεις να αποσπάσεις τον εαυτό σου από αυτό,” λέει η 31χρονη σχεδιάστρια.«Θα έχετε παρατηρησει ότι οι ιδιοκτήτες γκαλερί φορούν συνήθως μαύρα επειδή δεν θέλουν να ανταγωνιστούν τα έργα τέχνης τους».

Πράγματι, τα print της Κατράντζου έχουν πάνω τους από αυγάΦαμπερζέ μέχρι βάζα Μινκ και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έργα τέχνης.

Σήμερα ζει στο Λονδίνο

Σήμερα ζει με τον Μάριο Πολίτη, ο οποίος είναι λέκτορας νευρολογίας, σε ένα μίνιμαλ αλλά ακατάστατο (όπως η ίδια παραδέχεται) σπίτι στο Λονδίνο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Μάριος φέρνει μια αίσθηση γείωσης με τον φανταστικό κόσμο της Μαίρης.

Είναι ενθουσιώδης, γελαστή, έχει έντονη προσωπικότητα, είναι εκφραστική, κάνει πολλές χειρονομίες (λογικό αφού είναι ελληνίδα) και είναι εργασιομανής.

Η νέα της συλλογή δεν έχει εκτυπώσεις!

Στην νέα της συλλογή αντί για εκτυπώσεις έχει χρησιμοποιήσειανάγλυφη εκτύπωση και κέντημα. «Είναι σαν ένα νέο κεφάλαιο για το brand» λέει η ελληνίδα σχεδιάστρια που πρόσφατα υπέγραψε συνεργασία με την Adidas.

Η αγαπημένη σχεδιάστρια των σταρ του Χόλιγουντ

Οσο για τις διάσημες πελάτισσές της; Δείτε μόνοι σας παρακάτω.

Αν Χάθαγουεϊ

Μισέλ Ομπάμα

Μισέλ Ομπάμα
Μισέλ Ομπάμα

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Κίρστεν Ντανσκ

Ολίβια Παλέρμο

Μαριόν Κοτιγιάρ

Μπιγιονσέ

Ριάνα

Νικόλ Κίντμαν

Φέργκι

Τζέσικα Αλμπα

Νταϊάν Κρούγκερ

Τέιλορ Σουίφτ

Πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *