Μάσκα στο αυτοκίνητο: Ποιοι είναι οι συγγενείς α’ και β’ βαθμού που δεν είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν στο ΙΧ

maska-elegxoi-aytokinito_0

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο αυτοκίνητο μετά και τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό προκάλεσε ένα απίστευτο αλαλούμ αναφορικά με το ποιοι επιβάτες θα πρέπει να τη φορούν, ενώ μεγάλη σημασία έχει και η σωστή χρήση της.
Ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύθηκαν όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, στις κίτρινες περιοχές εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ΙΧ όταν επιβαίνουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Στα ΙΧ επιτρέπονται έως 3 άτομα πλέον του οδηγού. Επιτρέπεται η υπέρβαση του ορίου αποκλειστικά και μόνο για γονείς και τέκνα.

Στις κόκκινες περιοχές εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ΙΧ όταν επιβαίνουν έχουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Στα ΙΧ επιτρέπεται ένας επιβάτης πλέον του οδηγού. Επιτρέπεται η υπέρβαση του ορίου αποκλειστικά και μόνο για γονείς και τέκνα.
Ποιοι είναι οι συγγενείς α’ και β’ βαθμού

Α’ βαθμού:

(κατιόντες – ανιόντες) γονείς, παιδιά
(εξ αγχιστείας) ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά

Β’ βαθμού:

(κατιόντες – ανιόντες) παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια
(εξ αγχιστείας) γαμπρός, νύφη, κουνιάδος, κουνιάδα (γυναικάδελφοι)
(εκ πλαγίου) αδέλφια
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *