ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς, οι ψεκασμένοι και οι φασίστες ζητάτε εκλογές» -«Περαστικά κ. Βενιζέλο»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη, η Χαριλάου Τρικούπη βάζει και πάλι στο στόχαστρο την Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας πως ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ Τσίπρα για διενέργεια εκλογών, συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει δηλώνει συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του «ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο κ Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη «τότε κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες».

«Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπογραμμίζει μια σειρά πολιτικών παραμέτρων για να καυτηριάσει την κίνηση Τσίπρα και συγκεκριμένα:
Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα
Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά
Τώρα περίπου 190 βουλευτές( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.
Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές.

«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές. Αλήθεια αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ Τσίπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης; Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ Τσίπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για έναν Βενιζέλο, ο οποίος τώρα υιοθετεί τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας.

«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας » και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας. Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του», αναφέρει συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου.

Οι δηλώσεις του Βενιζέλου που άναψαν «φωτιές»

Αφορμή της νέας επίθεσης του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε το non paper αλλά και βίντεο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπενθύμιζε δηλώσεις που είχε κάνει ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2009.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος τότε είχε δηλώσεει πως «ζήτημα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων. Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών πολύ πριν από τις ευρωεκλογές», τονίζοντας μάλιστα ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται, προκειμένου να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος είχε υποστηρίξει ότι «υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *