Κατεστραμμένα δάπεδα και περβάζια, φθαρμένες και σαπισμένες πέργκολες, σπασμένες και σβησμένες λάμπες, μια θλιβερή…εικόνα που παρουσιάζει η ιστορική πλατεία Ομονοίας.

d1619675-6b72-4d25-a172-a8df78c207c1

Κατεστραμμένα δάπεδα και περβάζια, φθαρμένες και σαπισμένες πέργκολες, σπασμένες και σβησμένες λάμπες, μια θλιβερή… γούρνα που κάποτε προοριζόταν για συντριβάνι, λάστιχα και καλώδια πεταμένα ακόμη και πάνω σε δέντρα(!) είναι η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει η ιστορική πλατεία Ομονοίας.

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Για ακόμη μια φορά, και σε ένα ακόμη θέμα, γίνεται αντιληπτό πως η δημοτική Αρχή της πόλης αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικά ζητήματα της Καστοριάς, όπως η εικόνα της. Μια εικόνα που πέρα από τους πολίτες της, δυστυχώς, την… «απολαμβάνουν» και οι επισκέπτες της, αλλά και τα παιδιά που παίζουν καθημερινά εκεί.

Επισκέπτες και τουρίστες που τους έχει τόσο ανάγκη η Καστοριά. Και, φυσικά, η ίδια τραγική, άθλια εικόνα είναι αυτή που αντικρίζει ο κόσμος και στην καρδιά της.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...