Καστοριά: 20 νέες επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν από το Leader με 4.500.000 ευρώ

Επενδυτικά έργα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (οπωροκηπευτικών, οσπρίων), επιχειρήσεις επεξεργασίας ξυλείας, γουνοποιητικές επιχειρήσεις, παραγωγής αιθέριων ελαίων, Catering και άλλες μικρές επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν μέσω του τοπικού προγράμματος Leader Καστοριάς.

Επίσης, κατά την 4η προκήρυξη εγκρίθηκαν αθλητικές υποδομές στον τομέα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ καθώς και έργα στον τομέα του πολιτισμού.

Συνολικά η επιτροπή διαχείρισης της Αναπτυξιακής Καστοριάς ενέκρινε 20 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε επιχειρήσεις και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης που είναι και βασικός στόχος του Προγράμματος.

Σε περίπτωση μη απορρόφησης των κονδυλίων από τις εγκεκριμένες προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν οι επιλαχούσες, ούτως ώστε να απορροφηθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος.

Να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια του συγκεκριμένου Προγράμματος ήδη υλοποιούνται έργα προϋπολογισμού 4.110.000 ευρώ.

Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Τριάδας του Δήμου Καστοριάς, σε ολόκληρη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μακεδνών του Δήμου Καστοριάς, και στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Άργους Ορεστικού της Δημοτικής Ενότητας Άργους Ορεστικού του Δήμου Άργους Ορεστικού.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *