Καστοριά: Τους στόλισαν… αλλά μόνο με υποσχέσεις! (βίντεο – ρεπορτάζ – φωτο)

564321

Το απίστευτο ποσό των 0,00 ευρώ έδωσε ο Δήμος Καστοριάς για τον στολισμό της Βόρειας Παραλίας 

Για ακόμα μια χρονιά οι επιχειρηματίες της Βόρειας Παραλίας Καστοριάς, αποφάσισαν να στολίσουν μόνοι τους την περιοχή, καθώς δεν υπήρχε η πρόβλεψη από μεριάς του Δήμου να σπαταλήσει ούτε ένα ευρώ  για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή  της!

Της Χρύσας Κοσμίδου      

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Βόρειας Παραλίας, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν ζωντανή την περιοχή.

Ο κ. Χρήστος Νικολάου εργάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε καφετέρια της Β.Π. και εκ μέρους των συναδέλφων του θέλησε να δώσει μια εικόνα για τα όσα συμβαίνουν σε μια από τις πιο αγαπημένες  γειτονιές της Καστοριάς. Βέβαια, αυτό το οποίο δεν συμβαίνει πουθενά στην Ελλάδα και δει σε πρωτεύουσα Νομού, είναι οι καταστηματάρχες να στολίζουν μόνοι τους τον δρόμο και την παράλια «Γενικότερα φροντίζουμε μόνοι μας την περιοχή μας. Οι παρεμβάσεις του Δήμου είναι σχεδόν ανύπαρκτες».

Οι  επιχειρηματίες της περιοχής δεν θέλησαν να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια και έτσι με δικές τους πρωτοβουλίες, χρόνο με το χρόνο, την αναβαθμίζουν «Ευτυχώς που έχουμε και τη φυσική ομορφιά, γιατί εδώ και δεκαετίες μας έχουν ξεχασμένους»  είπε ο  κ. Νικολάου και συνέχισε  «Πραγματικά κάνουμε ό,τι μπορούμε. Διορθώνουμε μόνοι μας τα πλακόστρωτα –και το κάνουμε επειδή θέλουμε, καθώς εμείς τα χρησιμοποιούμε, εμείς πρέπει να τα προσέχουμε-, περιποιούμαστε την περιοχή και φροντίζουμε να την κρατάμε καθαρή».

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε τις φωτογραφίες στο orizontespress.gr

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *