Καστοριά: Τα 9 μεγάλα προβλήματα της πόλης

kastoria_above

Όπως σε κάθε πόλη, έτσι και στην Καστοριά έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα, πολλά εξ’αυτών χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ενώ για κάποια άλλα χρειάζεται συντονισμός των αρμοδίων αρχών και απεμπλοκή από τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

 

Όλοι, κατανοούμε ότι εν καιρώ οικονομικής κρίσης οι χρηματικοί πόροι των ταμείων είναι περιορισμένοι, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι πρέπει να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μεταθέτοντας τις ευθύνες.

Το AboutKastoria συγκέντρωσε μερικά από τα βασικά προβλήματα της πόλης που δημιουργήθηκαν σχετικά πρόσφατα καθώς και μερικά για τα οποία έχουμε ακούσει εξαγγελίες εδώ και αρκετά χρόνια. Όλα όμως έχουν απασχολήσει σε κάποιο βαθμό τους συμπολίτες μας άμεσα ή έμμεσα.

Φανάρια στην Π.Ε Καστοριάς

fanaria_PE_Kastorias

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε τον περασμένο Απρίλιο είναι η διακοπή λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στην Π.Ε Καστοριάς. Η σημαντικότερη διασταύρωση της πόλης λόγω των πολλών ρευμάτων κυκλοφορίας βρίσκεται μέχρι και σήμερα στα “τυφλά”, χωρίς να μπορεί να δοθεί άμεσα λύση. Σχεδόν όλοι οι πολίτες περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είτε με το αυτοκίνητο είτε πεζή. Όσο για τους οδηγούς; Προσπαθούν να συννενοηθούν για την προτεραιότητα, ειδικά τις ώρες αιχμής.

 

Διαυσταύρωση Χλόης – Καλλιθέας

komvos_chloi

Ακόμα μία επικίνδυνη διασταύρωση που δεν είχε ποτέ ειδική σήμανση είναι το σημείο της εισόδου προς την περιοχή Χλόη, πριν τα λύκεια. Στο σημείο διασταυρώνεται η οδός Ορεστείων (που μετονομάζεται από εκεί και έπειτα σε Λ. Γουναράδων, η Μικράς Ασίας (που “κατεβαίνει” από Καλλιθέα), η Λ. Κωπηλατών και η Μηνά Μηνωίδη (δίπλα από το parking του γηπέδου). Το καλό νέο είναι πως είχαμε τη λήψη κανονιστικής απόφασης για το συγκεκριμένο έργο, για την οποία σας ενημέρωσε άμεσα το AboutKastoria.

 

Λεωφόρος Γράμμου

grammou

Η Λ. Γράμμου, από το σημείο που μετατρέπεται σε στενό δρόμο με μία λωρίδα ανα κατεύθυνση, γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη για μικροατυχήματα. Εκτός από τα μονίμως διπλοπαρκαρισμένα οχήματα σχεδόν σε όλο το μήκος της, την επικινδυνότητα αυξάνει και το πολύ κακό οδόστρωμα που είναι γεμάτο λακκούβες καθώς και η έλλειψη έντονης διαγράμμισης των λωρίδων κυκλοφορίας.

 

aboutkastoria.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *