Καστοριά: Τα «δώρα» του ΤΑΠ στους Δήμους – Τι έργα ζήτησαν οι Δήμαρχοι (ρεπορτάζ)

tapΕυρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια ώστε ο κάθε Δήμος που διέρχεται ο αγωγός ΤΑΠ να προτείνει κάποια έργα ως «δώρο» του ΤΑΠ προς τις τοπικές κοινωνίες

 

Ο δήμαρχος Καστοριάς, κ. Αγγελής πρότεινε την δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στην Καστοριά, λαμβάνοντας διαβεβαίωση από τον κ. Καρυπίδη ότι θα ενισχύσει οικονομικά το έργο με χρήματα του πόρου, ενώ ο κ. Αγγελής από την μεριά του δεσμεύτηκε να διαθέσει για την ολοκλήρωση του έργου τα χρήματα της διαθήκης Παπαλαζάρου.

Έντονα αντέδρασε στην πρόταση του Δήμου ο κ. Λιόλιος από τον ΤΟΕΒ Κορησού, διότι όπως τόνισε μιλώντας στον Antennes FM η περιοχή που πλήττεται περισσότερο δεν παίρνει τίποτα ως ανταποδοτικό έργο!

Ο κ. Κωτούλας διαβεβαίωσε από την πλευρά του τον κ. Λιόλιο ότι το Πνευματικό δεν είναι το αντισταθμιστικό έργο του ΤΑΠ, αλλά ο ΤΑΠ θα εκτελέσει έργα σε όλα τα χωριά από όπου διέρχεται ο αγωγός.

Ο δήμαρχος, κ. Κεπαπτσόγλου πρότεινε την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού, ενώ ο κ. Γκέτσιος από τον Δήμο Νεστορίου θέλει διακαώς την σωστή εκμετάλλευση του δασικού πλούτου της περιοχής αφού αυτό όπως υποστήριξε θα δώσει δουλειά στους υλοτομικούς συνεταιρισμούς και σε πολύ κόσμο για πάρα πολλά χρόνια!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...