Καστοριά: Συνάντηση για τις αστικές λίμνες

kastoria-lake-696x418

Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση των οικοσυστηματικών προβλημάτων των  ευτροφικών αστικών λιμνών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, στην Καστοριά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε παρουσίαση των έργων αλλά και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός του βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά ωρίμανσης από πλευράς της Π.Ε. Καστοριάς.

Από τη συνάντηση προέκυψε η ανάγκη σύνταξης και υπογραφής ενός μνημονίου συνεργασίας υπό την σκέπη των αρμοδίων επιστημονικών φορέων, που σκοπό θα έχει πέρα από την καταγραφή των μέχρι σήμερα καλών πρακτικών, την ιεράρχηση των απαιτούμενων επιστημονικά έργων –δράσεων που θα διασφαλίσουν τη μακροβιότητα των δυο λιμναίων οικοσυστημάτων

Η συνάντηση έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Σωτήρη Αδαμόπουλου, της αντιδημάρχου Ιωαννίνων, Βάσως Μέγα, εκπρόσωπων του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Ιωαννίνων, υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, καθώς επίσης, εκπρόσωπων του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Καστοριάς και Πανεπιστημιακών καθηγητών.

Πηγή: www.ert.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *