Καστοριά: «Παίζοντας, μαθαίνω για το περιβάλλον» (φωτογραφίες)

Με στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, για 4η συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης πραγματοποίησε μία πολύ όμορφη εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Μια καλή ευκαιρία να αποκτήσουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες τόσο τα μικρά παιδιά όσο και οι άνθρωποι της 3ης ηλικίας, είναι η εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «Παίζοντας Μαθαίνω για το Περιβάλλον», πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, απευθυνόμενη στους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, οι οποίοι συνοδεύονται από τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους!!!

Τα παιδιά, άλλο που δε ήθελαν, αφού κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να δημιουργήσουν κατασκευές και ζωγραφιές, να ακούσουν παραμύθια, αλλά και να αποκομίσουν γνώσεις για το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πάντα με την παρουσία των αγαπημένων τους ανθρώπων. Φέτος, στόχος της εκδήλωσης ήταν να υλοποιηθεί σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, που εμπλέκουν τους μικρούς μαθητές και τους συγγενείς τους τρίτης ηλικίας σε περιβαλλοντικά θέματα, με αναφορά στη λίμνη της Καστοριάς, στο τοπικό περιβάλλον, γενικότερα, και στην ανακύκλωση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Καστοριάς σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και την συμμετοχή εκπαιδευτικών από τα 5ο, 6ο, 7ο, 10ο Νηπιαγωγεία Καστοριάς, το Νηπιαγωγείο Πολυκάρπης, το Νηπιαγωγείο Μαυροχωρίου, το Νηπιαγωγείο Νέου Οικισμού, το Νηπιαγωγείο Διποταμίας, το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, το Νηπιαγωγείο Δισπηλιού, το Νηπιαγωγείο Κορησού, το Νηπιαγωγείο Τοιχιού.

Στους μικρούς μαθητές δόθηκαν αναμνηστικά της ημέρας, που κατασκεύασαν μόνοι τους, με τη βοήθεια των συγγενών τους της τρίτης ηλικίας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *