Καστοριά: Ξηλώνονται οι τέντες από τα καταστήματα της παραλίας! (ρεπορτάζ)

800px-kastoria1_200704

Θα πρέπει να ξηλωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και να αντικατασταθούν από…ομπρέλες θαλάσσης!

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, κ. Πέλκας, μιλώντας σήμερα στον Antennes FM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Καστοριά έχει μια πτώση της τάξης 40-50% από πέρυσι. Ο ξένος κόσμος δεν ήρθε στην Καστοριά. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η γενική κατάσταση που επικρατεί, ενώ δεν υπήρχε και η ψυχολογία του κόσμου να βγει έξω στην παραλία. Δεν βλέπαμε καν τον κόσμο να περπατάει στην παραλία

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε συνάντηση του συλλόγου με την κτηματική υπηρεσία
«Εμείς δεν ξέραμε ότι ο χώρος αυτός ανήκει στην κτηματική υπηρεσία. Εμείς ξέραμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον δήμο. Όμως τελικά η παραλίμνια όχθη ανήκει στην κτηματική υπηρεσία. Όλες τις χρονιές είχαμε μισθωτήρια συμβόλαια με τον δήμο. Έχει 2-3 χρόνια που έχει εμπλακεί η κτηματική υπηρεσία η οποία παίρνει μερίδιο των χρημάτων που πληρώνεται για τα τραπεζοκαθίσματα. Η κτηματική υπηρεσία δεν έπαιρνε τα λεφτά από το δήμο και αναγκάστηκε να τα ζητήσει από εμάς. Μας ενημέρωσαν ότι η συγκεκριμένη περιοχή τους ανήκει και ότι βγήκε μια υπουργική απόφαση η οποία λέει ότι πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι σταθερές κατασκευές από την παραλίμνια όχθη. Μέσα στις σταθερές κατασκευές εντάσσουν και τις τέντες. Μας είπαν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να τις αφαιρέσουμε, αλλιώς θα βγει πρωτόκολλο κατεδάφισης.»

Ο κ. Πέλκας άφησε αιχμές και για την στάση του δήμου θεωρώντας ότι ο δήμος είναι απών από τις εξελίξεις.
«Είναι μια δαπάνη για τα μαγαζιά μας η οποία δεν μπορούμε να την πληρώσουμε. Εμείς δεν έχουμε λεφτά για να τις ξηλώσουμε, όχι να βάλουμε κάτι άλλο…Πρέπει να τις αντικαταστήσουμε με επαγγελματικές ομπρέλες, αλλιώς θα τις ψάχνουμε όλες στον αέρα. Ο δήμος είναι απών από αυτή την κατάσταση. Θα κάνουμε τσαντίρια για να είμαστε υποτίθεται νόμιμοι απέναντι στην κτηματική υπηρεσία. Ο δήμος δεν έχει πάρει ακόμα θέση. Δεν έγινε καμία ενέργεια από τον δήμο για να εισπράξει τα χρήματα από εμάς. Τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε κάποια πίεση για να πάει ο κόσμος να πληρώσει.
Αυτή τη στιγμή γίνονται κάποιες ενέργειες στην Αθήνα για να καταργηθεί αυτή η απόφαση. Εμείς θα κάνουμε μια γενική συνέλευση για να δούμε τι θέση θα πάρει και ο δήμος. Όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση είναι περίπου 50 καταστήματα. Ο δήμος πρέπει να πάρει θέση!» κατέληξε ο κ. Πέλκας.

Σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Πετρόπουλο, δεσμεύτηκε να έχει σήμερα και ο ίδιος συνάντηση με την κτηματική υπηρεσία και αύριο θα προβεί σε δηλώσεις.

 

 

Δημήτρης Νατσούλης

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *