Καστοριά: Εφτιαξαν γούνα… 24 καρατίων – Εμποτισμένη με ίνες χρυσού [εικόνες]

image1ekthesi_goynas_kastoria_2017_xrisi_goyna

Η μοναδική στα χρονικά γούνα, έχει τις ρίζες της στη νανοτεχνολογία.

Μία γούνα «εμποτισμένη» με χρυσό 24 καρατίων, δημιούργησε ένας επιστήμονας στην Καστοριά.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της νανοτεχνολογίας, ο επιστήμονας και ερευνητής Dr.Ing. Hristo Hadjiev, στέλεχος της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης Soha Innovations, παρουσίασε το δημιούργημά στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Η τιμή της ξεκινά από τις 40.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και 200.000 λέει ο Hristo Hadjiev ενώ όπως αποκάλυψε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο υπάρχουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, μόνο δύο μοναδικά κομμάτια. Μία χρυσή γούνα ωστόσο «ήδη έχει αγοραστεί και την απολαμβάνει μια Ρωσίδα».

Ο εμπνευστής της πρωτότυπης δημιουργίας επισήμανε ότι η γούνα ποτισμένη με ίνες χρυσού 24 καρατίων και μπορεί να αποκτηθεί κατόπιν παραγγελίας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο χρόνος κατασκευής της απαιτεί μόνο μερικές εβδομάδες.

Ο κ. Hadjiev επισήμανε ακόμα ότι η κατασκευή της πρωτότυπης γούνας έχει τις ρίζες της στη νανοτεχνολογία, αλλά κληθείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες είπε χαριτολογώντας ότι «δεν μπορώ να αποκαλύψω τα μυστικά, καθώς η ΝΑΣΑ μας παρακολουθεί».

Όπως αποκάλυψε η ιδέα της καινοτομίας γεννήθηκε όταν στη διάρκεια επίσκεψής του σε έκθεση γούνας, πριν τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό και καθώς περιηγούταν στους χώρους αναρωτήθηκε αν θα έμοιαζε πολύ ωραία η γούνα σε χρυσό ή και ασήμι.

Έτσι, έκανε την ιδέα του πραγματικότητα και όπως επισήμανε «δεν μου πήρε πάνω από έξι μήνες να φτιάξω την καινοτομία αυτή».

Η γούνα παρουσιάστηκε για πρώτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: seleo.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...