Καστοριά: Επιστροφή στην κανονικότητα με covid free αποδράσεις

kastoria-limni-synnefa_0
Με σύνθημα «Επιμένουμε Καστοριά» ο πανέμορφος προορισμός της Δυτικής Μακεδονίας γυρίζει σελίδα και κοιτάζει με αισιοδοξία την «επόμενη μέρα»

«Επιστρέψαμε στην καθημερινότητα και επαναλειτουργούμε σχεδόν στο 100%» αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων Δήμου Καστοριάς Χρήστος Μουρατίδης. Και μπορεί, ο Δήμος Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να αντιμετώπισε μία πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ωστόσο βρισκόταν και σε διαρκή εγρήγορση για την επεξεργασία ενός σχεδίου δράσεων και ενεργειών για την «επόμενη μέρα», κατά την οποία αναδιαμορφώνονται παντού και απ’ όλους στόχοι και χρονοδιαγράμματα.

«Εδώ και τουλάχιστον δυο μήνες δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα κορονοϊού» αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Μουρατίδης επισημαίνοντας ότι πρωταρχικός στόχος του δήμου Καστοριάς είναι η συνέχιση της προστασίας και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας με πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις επίσημες οδηγίες της Κυβέρνησης.

Ο Λιμναίος Οικισμός

Ο Λιμναίος Οικισμός, ο οποίος απέχει μόλις 6 χλμ. από την πόλη της Καστοριάς, έχει, ήδη, ξεκινήσει τη λειτουργία του, και όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Καστοριάς, την περασμένη εβδομάδα, μετά την καραντίνα, και την επανέναρξη των ανοιχτών οικομουσείων και αρχαιολογικών χώρων, τον επισκέφτηκαν και οι πρώτοι τουρίστες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού χρονολογείται στη νεολιθική εποχή (6.000 – 3.000 π.Χ.) και αναπαριστά 8 καλύβες.

Ηλιακό καράβι και ποδήλατα

Η πόλη της Καστοριάς, ανακηρυγμένη ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το υπουργείο Πολιτισμού, με το στολίδι της που δεν είναι άλλο από τη λίμνη Ορεστιάδα -ή λίμνη της Καστοριάς -, επιστρέφει στην κανονικότητα. «Τα περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα έχουν, ήδη, ανοίξει, όπως επίσης και οι χώροι εστίασης, τα καφέ και τα μπαρ, ενώ από τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα μουσεία καθώς και το ενυδρείο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης» αναφέρει ο κ. Μουρατίδης, ενώ σ’ ότι αφορά το Σπήλαιο του δράκου που βρίσκεται στο μέσο της παραλίμνιας διαδρομής, αναμένεται να δοθεί το ‘πράσινο φως’ από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με τον κ. Μουρατίδη, τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής και τα ηλιακά ποδήλατα ώστε να απολαμβάνουν την πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή, η οποία κάθε εποχή του χρόνου έχει και τη δική της γοητεία. Επίσης, πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι βόλτες στη λίμνη με το ηλιακό καράβι.

ethnos.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *