Καστοριά: Για τα καταστήματα αναψυχής της παραλιακής!

notiaΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Την ανάγκη να μπει επιτέλους τάξη, στο χωροταξικό μωσαϊκό των καταστημάτων αναψυχής της παραλιακής, ανακάλυψε αίφνης η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδη, ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας της (!) και αποφάσισε να επιβάλλει τον νόμο, αφήνοντας όμως την υποχρέωση στην νέα Δημοτική Αρχή του Ανέστη Αγγελή, για να τον εφαρμόσει…

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, περίπου 30 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμφανίζουν σημαντικές πολεοδομικές παραβάσεις και αν δεν συμμορφωθούν άμεσα προς τις υποδείξεις της υπηρεσίας, αφαιρείται αναγκαστικά η άδεια λειτουργίας τους.
Ανάμεσά τους και ένα κατάστημα, που ανήκει στο νέο αντιδήμαρχο, ο οποίος καλείται να εφαρμόσει αποφάσεις των προκατόχων του!
Το θέμα δεν προέκυψε ξαφνικά και απασχολεί την επικαιρότητα την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, γιατί, εκτός των άλλων, προσβάλλει και την αισθητική εικόνα της πόλης! Αλλά όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Καστοριάς, έκαναν τα “στραβά μάτια” λόγω του πολιτικού κόστους, που προκαλεί η ανακίνηση του θέματος.
Η πρώτη προσέγγιση έγινε από την απερχόμενη επιτροπή ποιότητας ζωής του πρώην δημάρχου, η οποία όμως απέφυγε να πάρει απόφαση και παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επειδή όμως μεσολαβούσε η μεταβατική περίοδος, πριν την παράδοση και παραλαβή από την Δημοτική Αρχή, που προέκυψε από τις εκλογές του Μαϊου, η υπόθεση έμεινε σε εκκρεμότητα, μέχρι να αναλάβουν οι καινούργιοι.
Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και χρόνια και αφορά αρκετά καταστήματα αναψυχής της πόλης, τα οποία έχουν καταλάβει κοινόχρηστους χώρους με τραπεζοκαθίσματα, χωρίς να τροποποιήσουν την άδεια λειτουργίας τους.
Το νέο καθεστώς επιβάλλει μια σειρά διαδικασιών, για να είναι καθ΄ όλα νόμιμα και να λειτουργούν με νέα άδεια.
Αν δεν συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις της πολεοδομίας, και συνεχίσουν το καθεστώς της ασυδοσίας, με συνεχείς υπερβάσεις στον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, αυτόματα αφαιρείται η άδεια και γίνεται παύση της λειτουργίας τους.

Για να αποφύγουν όλη αυτή την επίπονη διαδικασία, θα πρέπει να απευθυνθούν στον Δήμο, με τα ανάλογα δικαιολογητικά, για να πάρουν προέγκριση και να αποκτήσουν καινούργια άδεια και να αποφύγουν το κλείσιμο των καταστημάτων.

kastoriani-estia.blogspot.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *