Καστοριά:Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Screenshot 2021-11-24 at 16-51-44 Καστοριά - Αναζήτηση Google

Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Της Ειρήνης Χατζόγλου

Παρά την έξαρση της πανδημίας και τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται, οι Έλληνες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, δείχνουν αποφασισμένοι να εκδράμουν.

Η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών όπου το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου.

«Τα στοιχεία των προκρατήσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι άκρως εντυπωσιακά. Το ποσοστό προκρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι ήδη άνω του 90% τόσο για τις ημέρες των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates.

Μηδενική διαθεσιμότητα σε Μέτσοβο και Καρπενήσι για τα Χριστούγεννα – Πορταριά και Καστοριά για την Πρωτοχρονιά

Είναι ενδεικτικό ότι στο Μέτσοβο και στο Καρπενήσι καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και για τους ταξιδιώτες που θα καταφέρουν να έχουν άδεια από την εργασία τους από τη Δευτέρα 20/12 έως και την Παρασκευή 24/12. Το συγκεκριμένο διάστημα, οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 80% έως και 95%. Όσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, η Πορταριά και η Καστοριά καταγράφουν μηδενική διαθεσιμότητα, ενώ υψηλές προκρατήσεις από 79% έως 95% καταγράφονται και για το διάστημα από 27/12 έως 2/1. Σημειώνεται ότι οι προκρατήσεις αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, η δυναμικότητα των οποίων σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Τα στοιχεία με τις προκρατήσεις για τα Χριστούγεννα

Σε Μέτσοβο και Καρπενήσι η διαθεσιμότητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι σχεδόν μηδενική για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Επεξεργασία:Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

Τα στοιχεία με τις προκρατήσεις για την Πρωτοχρονιά

Σε Πορταριά και Καστοριά η διαθεσιμότητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι σχεδόν μηδενική για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς

Επεξεργασία:Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *