ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Τσίπρας σε Σαμαρά: Είστε πρωθυπουργός ορισμένου χρόνου -Εκλογές τώρα, μην επιμένετε άλλο

Τσίπρας σε Σαμαρά: Είστε πρωθυπουργός ορισμένου χρόνου -Εκλογές τώρα, μην επιμένετε άλλο

«Δώστε τη δυνατότητα στο λαό μας να αποφασίσει και φανείτε θαρραλέοι δίνοντας διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθώντας στρατηγική ήρεμης δύναμης απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο «για προσφυγή στις κάλπες συντεταγμένα και ομαλά»

«Η πρόταση κινδυνεύει να σας γυρίσει μπούμερανγκ»

«Άκουσα με προσοχή τον υπουργό υγείας που επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό, αλλά πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης δεν πήρα».

«Ο λόγος που εκτάκτως καλεί τους βουλευτές νομίζω ότι είναι ένας και μοναδικός: είναι η απελπισία, η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδα και στην διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η πρόταση κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και να μείνουν στις θέσεις τους οι πανταχόθεν αμφισβητούμενοι συγκυβερνήτες. Καταθέσατε πρόταση μομφής στην επερχόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε τρεις μέρες πρόβα αντιπολίτευσης ,αλλά κινδυνεύετε να σας γυρίσει μπούμερανγκ η πρωτοβουλία συσπείρωσης.Ο λαός δεν καταπίνει την κινδυνολογία που εξαπολύετε από το καφενείο της Βουλής. Τίνος το λάκκο σκάβετε;».

Πρόγραμμα ΔΕΘ

Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με αρχή μέση και τέλος. Κάποιοι θυμήθηκαν τις παλιές μεθόδους της ΥΕΝΕΔ, μόνο που η αυταρχική ιδεοληψία όχι μόνο δε λειτούργησε, αλλά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το αγκάλιασε ο λαός μας.

Αλήθεια, είναι παροχολογία η ανάγκη αντιμετώπιση τςη ανθρωπιστικής κρίσης, είναι λεφτά υπάρχουν να εξασφαλίσουμε ένα πιάτο φαί ή ρύθμιση των κόκκινων δανείων; Αφού καταλάβατε το αδιέξοδο αυτής της στρατηγικής και είπατε ότι δεν βγαίνει η κοστολόγηση. Τώρα ξεπατικώνετε το πρόγραμμά μας σε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο, προσπαθώντας να εξαγγείλετε μέτρα ελαφρύνσεων.

Από τη μία υπόσχεστε ελαφρύνσεις και δόσεις και την ίδια στιγμή νομιμοποιείται τον ΕΝΦΙΑ.

«Παριστάνετε τους αντιμνημονιακούς σκίζοντας τις σελίδες των Μνημονίων»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση υπονομεύει επί τοις ουσίας την προσπάθεια εξόδου από τη χώρα,τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η κυβέρνηση επιδίδεται στον έσχατο εμπαιγμό. Ισχυρίζεται ότι προετοιμάζει έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Εσείς δε μας λέγατε ότι ακόμα κι αν δεν το είχε φέρει ή τρόικα θα έπρεπε να το έχουμε εφεύρει; Γιατί γίνατε αντιμνημονιακοί; Τόση υποκρισία; Τι είναι τα μνημόνια; Είναι 25 ΠΝΠ που στραγγαλίζουν την οικονομία, είναι η ανεργία, είναι οι απολύσεις, είναι η διάλυση της μεσαίας διαστρωμάτωσης. Μνημόνια είναι η ανάπηρη Δημοκρατία, είναι όλα όσα και τώρα συζητάτε και απεργάζεστε. Είναι τα νέα προαπαιτούμενα. Έχετε πρόθεση να μας αποδεσμεύσετε από όλα αυτά ή είστε απόλυτα ταυτισμένοι; Αφού εσείς μας λέτε ότι τα πιστεύετε όλα αυτά. Παριστάνετε τους αντιμνημονιακούς σκίζοντας τις σελίδες των μνημονίων. Το παραμύθι των Παρισίων τελείωσε πριν καν ξεκινήσει».

«Είστε απόλυτα ταυτισμένοι με την πολιτική της Μέρκελ»

Στηρίζετε τις αντιλήψεις που σήμερα κλονίζονται, απόλυτα ταυτισμένοι με την πολιτική της κας Μέρκελ», είπε και μιλώντας για το χρέος πρόσθεσε: μια διαπραγμάτευση προϋποθέτει δύο μέρη που να διαφωνούν. Υπάρχει η κα μέρκελ και ο κ. Σαμαράς σε πλήρη αρμονία. Και οι δύο συμφωνούν ότι είναι βιώσιμο» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ρώτησε: τι ακριβώς θα διαπραγματευτείτε;», καταγγέλλοντας ότι δεν έχει ευρωπαϊκές συμμαχίες και επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «ζητάμε διαγραφή μεγαλύτερου μέρους τους χρέους και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του εναπομείναντος».

Είστε πολύ μακριά από τους 180

«Καρφώνοντας» τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως « όταν θα κλείσουν τα φώτα, όλοι θα διαπιστώσουμε ότι η εμπιστοσύνη θα είναι πολύ μακριά από τους 180 που απαιτεί η εκλογή του ΠτΔ». Στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως « αυτός ο πλασματικός που θα δηλώσει σήμερα εμπιστοσύνη δεν σας αρκεί». Τι θα κάνετε, διερωτήθηκε, και πρόσθεσε: «θα κρατάτε δέσμιο το πολιτικό σύστημα σεναρίων ευτελισμού; Είναι αυτό το σχέδιο σας για να μείνετε ένοικος στο Μέγαρο Μαξίμου;» καλώντας τον κ. Σαμαρά να το ξανασκεφτεί. Συναίνεση για εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή ισοδυναμεί με συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων, είπε και υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει μέλλον για τη χώρα «χωρίς εσάς στις καρέκλες τις κυβερνητικές».

«Το λέω για να το ακούσουν οι… Βρυξέλλες -Δεν πρόκειται να βάλουμε υπογραφή»

Απαντώντας δε στα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, και επιλέγοντας να μην σηκώσει τους τόνους «έσφαξε με το γάντι» τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον «πρωθυπουργό ορισμένου χρόνου» και πρόσθεσε « πώς να έχετε κύρος όταν όλοι βλέπουν ότι η κυβέρνησή σας στηρίζετε σε δύο κόμματα που όλοι αποδοκιμάζουν» και ξεκαθάρισε ότι «καμία δική σας απόφαση και συμφωνία δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να βάλουμε την υπογραφή μας. Τελεία, παράγραφος».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...