Καλλιάνος: Σε αυτές τις περιοχές της χώρας θα πέσει το περισσότερο χιόνι [χάρτης]

xionia-sofia708_0

Με ιδιαίτερη ένταση αναμένεται να σαρώσει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται από αργά απόψε.

Ο μετεωρόλογος Γιάννης Καλλιάνος δημοσίευσε έναν χάρτη με τις περιοχές που θα χτυπήσει με σφοδρότητα η «Σοφία», με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να διακρίνετε τις περιοχές χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια του διημέρου Πέμπτης και Παρασκευής. Όπως ξεκάθαρα βλέπετε, από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα (έως και τη Θράκη) θα χιονίζει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινά τμήματα.

Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα) στις μετακινήσεις των οδηγών αναμένονται στους εξής παρακάτω νομούς:
– Φωκίδας
– Ευρυτανίας
– Φθιώτιδας
– Τρικάλων
– Καρδίτσας
– Λάρισας
– Μαγνησίας
– Βοιωτίας (κυρίως στις βόρειες περιοχές)
– Πιερίας
– Ημαθίας
– Σερρών
– Δράμας
– Ροδόπης
– Έβρου

Προφανώς και με την έλευση της κακοκαιρία (από σήμερα τα μεσάνυχτα) θα εκδηλώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, όμως η πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στους προαναφερθέντες νομούς.

Και καταλήγει ο μετεωρολόγος: «Αφού ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές οι χιονοπτώσεις και επομένως πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, φανταστείτε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί προφανώς οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αλυσίδες, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές».

Δείτε τον χάρτη:

Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδίενωσης καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρει, νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά.

Κυρία χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις άνεμους.

Πιο αναλυτικά:
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά – ημιορεινά της ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (03-01-2019) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά τμήματα της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *