Και…κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ!

Πριν καν ανοίξουν οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει θέμα ηγεσίας και μάλιστα όχι από εσωκομματικούς αντιπάλους του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά από τους στενούς συνεργάτες του οι οποίο τονίζουν ότι αν η ΕΛΙΑ δεν λάβει “επαρκές” ποσοστό τότε θα υπάρξει και θέμα ηγεσίας!

“Μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα. Ακόμα, εάν προκύψει ζήτημα, και θέμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει τίποτα ταμπού. Δεν μπορείς να το βάλεις κάτω από το χαλί” τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, την ώρα που που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίζει τα ρέστα του θέτοντας το δίλημμα ΕΛΙΑ ή αποχώρηση από την κυβέρνηση με ότι συνεπάγεται αυτό για την κυβερνητική-πολιτική σταθερότητα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν ότι τα διλήμματα που έχουν τεθεί θα αποδώσουν…”ελιές” και θα συσπειρώσουν τον χώρο, παράλληλα όμως οργιάζουν οι παρασκηνιακές κινήσεις για την “επόμενη μέρα” στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Στη κούρσα διαδοχής που έχει ανοίξει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στο παρασκήνιο διαδραματίζει ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος στην πρωτομαγιάτικη δήλωσή του κατά όσων τον κατηγορούν για το ρόλο που παίζει είχε πει μάλλον με αποκαλυπτικό τρόπο: “Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πώς να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στον τόπο και την ελληνική κοινωνία.
Όπως γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε στο μέλλον”.

Ακριβώς την επόμενη μέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος θεωρείται ένα από τα φαβορί, αν όχι το φαβορί, για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στη “μεταβενιζελική” εποχή μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε επιβεβαιώσει τις διεργασίες στο παρασκήνιο λέγοντας χαρακτηριστικά “Είτε με την προοπτική της Ελιάς, είτε με την προοπτική του ΠΑΣΟΚ η πορεία είναι ενιαία. Θα παίξω το ρόλο του εγγυητή της ένωσης δυνάμεων Είμαι σε επαφή με τον Γιώργο Παπανδρέου για την επανένωση της κεντροαριστεράς. Μετά τις ευρωεκλογές θα έχουμε δυνατότητες συνεργασίες και με όσους προσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, όπως ο κ. Κουβέλης και ο κ. Θεοδωράκης”

Οι αναφορές του κ. Λοβέρδου σε ΔΗΜΑΡ και ΠΟΤΑΜΙ αποκάλυψαν κατά πολλούς εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ το σχέδιο του για ενοποίηση των δυνάμεων αυτών και ιδίως της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ με τις ευλογίες όπως φάνηκε του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Εκτός όμως από τον Ανδρέα Λοβέρδο, σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς και θέση στην κούρσα διαδοχής αναμένεται να έχουν την επομένη των εκλογών η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αλλά και νεότερα στελέχη όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως φέρεται να μην είναι διατεθειμένος να γίνει…Παπανδρέου εκτός και εάν τα αποτελέσματα της 25ης Μαϊου είναι συντριπτικά εις βάρος του ιδίου και την ΕΛΙΑΣ, καθώς πρόσφατα είχε δηλώσει ότι έχει… “ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής”.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *