Θωμάς Μάτσιος: Ποιος είναι τελικά ο «αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού» και τι δουλειά κάνει (βίντεο)

edessaikos-640x369

Ο Θωμάς Μάτσιος ήταν παράγοντας του Εδεσσαϊκού πριν από 25 χρόνια, από το 1992 ως το 1997 όταν ο σύλλογος αγωνίστηκε στην Α’ εθνική. Την Τετάρτη έφτασε και στη Βουλή δια στόματος Τσίπρα και Μητσοτάκη

Ένα «διαφορετικό» στιγμιότυπο απολαύσαμε χθες στην ελληνική Βουλή με την αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στο επίκεντρο της οποίας μπήκε ο… πάλαι ποτέ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εδεσσαϊκός.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τις δηλώσεις του Θωμά Μάτσιου από τον καιρό που τελούσε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αλλοπρόσαλλη» τη θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αποκαλώντας τον «πρόεδρο Εδεσσαϊκού» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του θυμίζει πως ο Μάτσιος ήταν αντιπρόεδρος.

Για την ακρίβεια, ο Θωμάς Μάτσιος ήταν παράγοντας της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας πριν από 25 χρόνια, από το 1992 ως το 1997 όταν ο σύλλογος αγωνίστηκε στην Α’ εθνική.

Οι περίφημες δηλώσεις έγιναν την πρώτη χρονιά που η ομάδα είχε παίξει στη Β’ Εθνική.

Είχαν προβληθεί αρχικά από την ΕΡΤ3, σε απογευματινή εκπομπή, τότε που ακόμη δεν υπήρχε το ίντερνετ για να αποκτήσει τη φήμη που τους αναλογούσαν. Έτσι, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, το 2006, στην εκπομπή του Αντώνη Καρπετόπουλου και της Αφροδίτης Σημίτη στην ΕΡΤ, είχε παιχθεί ξανά το επίμαχο βίντεο και μπήκε στη σφαίρα του καλτ. Το 2006 άλλωστε η ομάδα έπαιζε στο τοπικό, στην Α΄ κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας.

Ο Μάτσιος έχει σταματήσει την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και είναι ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος με ρούχα στο κέντρο της Έδεσσας. Φυσικά, ο άνθρωπος τότε είχε απλά «κολλήσει» μπροστά στην κάμερα από το άγχος του και υπέπεσε στα ιστορικά για τα ελληνικά δεδομένα, σαρδάμ. Επί αντιπροεδρίας Μάτσιου πάντως, το 1992, ο Εδεσσαϊκός κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο.

Όσο για το πού βρίσκεται σήμερα η ομάδα; Φέτος έχει επανέλθει στη Γ’ Εθνική και ευελπιστεί σταδιακά να κάνει την επάνοδό του στις μεγάλες κατηγορίες.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Μάτσιος

Η δευτερολογία Τσίπρα

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...