Θεόδωρος Καρυπίδης: «Είναι ντροπή και μόνο ντροπή»

karupidis

Άστραψε και βρόντηξε ο Θεόδωρος Καρυπίδης, αφήνοντας αιχμές για όσους στέρησαν την Καστοριά από ένα αξιοπρεπές Αστυνομικό Μέγαρο

 

Δριμεία επίθεση κατά παντός υπευθύνου που στέρησαν τόσα χρόνια από την Π Ε Καστοριάς ένα αξιοπρεπές αστυνομικό μέγαρο εξαπέλυσε στην εκδήλωση παρουσίασης της δίκυκλης ομάδας Δίας που έλαβε χώρα στο Άργος Ορεστικό ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

 

«Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα κτήριο να αξιοποιήσουμε κάποιο άλλο»

Ο  κ. Καρυπίδης,, ξεκινώντας τις δηλώσεις του έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια για τη σημαντική πρωτοβουλία στους εμπνευστές αλλά και αυτούς που θα  κληθούν να την υλοποιήσουν. Όμως όπως χαρακτηριστικά είπε, πρέπει να ζητήσουμε και μια συγγνώμη σε αυτούς τους ανθρώπους για αυτά που δεν κάναμε τόσα χρόνια σαν πολιτεία, βάζοντας προφανώς μέσα και τον εαυτό του.. «Δεν φτιάξαμε» τόνισε «ένα κράτος δικαίου.. Δομήσαμε ένα κράτος ανισοτήτων και  αποκλεισμών ενώ τρέφουμε την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα».

«Είναι ντροπή» τόνισε σε ακόμη πιο έντονο ύφος ο κ. Καρυπίδης «και για τα στελέχη αλλά και για τους ανθρώπους που υπέπεσαν στην παραβατικότητα γιατί είναι συν -άνθρωποι μας ,είναι συμπολίτες μας και πρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή κράτηση μέχρι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη είτε τεθούν ελεύθεροι. Ντροπή και μόνο ντροπή».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι  έχει  ήδη συνομιλήσει και με τον στρατηγό και με την προηγούμενη διεύθυνση για να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστούν οι αστυνομικές υπηρεσίες. «Υπάρχουν», ενημέρωσε «κάποιες δυνατότητες μέσα από την νέα προγραμματική περίοδο να διασφαλιστούν πόροι για να υλοποιηθεί ένα κτήριο για την αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς. Μίλησα» υπενθύμισε «μέσα από τον προεκλογικό μου λόγο για το Κοζανίτικο κράτος και αυτό είναι κάτι που ο χρόνος θα το δείξει. Πρέπει» υποστήριξε «να καταφέρουμε να κατασκευάσουμε ένα κτήριο ή να αξιοποιήσουμε ένα άλλο».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στους αστυνομικούς και στα στελέχη της αστυνομίας που παραβρέθηκαν, τους ζήτησε την επιείκεια τους προς τους πολίτες που υποφέρουν. «Να  είστε κοντά τους, να τους διευκολύνετε αλλά και η πολιτεία να κάνει νόμους που να μην τιμωρεί τις οικογένειες των παραβατών, να τιμωρεί τον παραβάτη και ταυτόχρονα να έχει πολιτικές που να τον επαναφέρουν έτσι ώστε να επανενταχθεί με ομαλό τρόπο στην κοινωνία. «Σε αυτήν την χώρα» κατέληξε, « δεν περισσεύει κανείς».

 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *