Θεσσαλονίκη: Μετά τον Μπουτάρη ποιος; – Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Η αγωνία της ΝΔ

2554570

Η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην κατέβει ξανά υποψήφιος δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη έχει φέρει τα πάνω – κάτω στην πόλη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασής του θα κλείσει έναν κύκλο και θα ανοίξει έναν άλλο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να ψάχνουν τον ιδανικό υποψήφιο.

Οι πληροφορίες από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ως την επικρατέστερη υποψήφια. Η επιλογή αυτή, λένε οι ίδιες πληροφορίες είχε γίνει εδώ και καιρό από την στιγμή που διαπίστωσαν ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είναι αναποφάσιστος για το αν θα διεκδικήσει και πάλι τον δήμο. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν με τα ονόματα να μην είναι πολλά αλλά με ονόματα που να έχουν απήχηση στους Θεσσαλονικείς.

Οι επιλογές της ΝΔ για την Θεσσαλονίκη

Περισσότερο μπλεγμένα δείχνουν τα πράγματα στη ΝΔ, αφού πολλά πρόσωπα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Από την οδό Πειραιώς έχουν αποφασίσει ότι δεν θα δώσουν χρίσματα ακόμη και στους μεγάλους δήμους παρά μόνον στις Περιφέρειες. Η Έλενα Ράπτη, η οποία θα μπορούσε να είναι μια καλή υποψηφιότητα με γυναικείο «άρωμα». Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο Πάρις Μπίλλιας, πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Μακεδονίας Θράκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ, ο Μάκης Κυριζίδης τοπικό στέλεχος της ΝΔ που συνεργάζεται με τον πρώην επικοινωνιολόγο του Καραμανλή, Περικλή Πηλείδη. Επίσης έχει ακουστεί το όνομα του Γιώργου Ορφανού, ενώ «διαθέσιμος» δηλώνει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Την υποψηφιότητά του απέσυρε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου – Αιμίλιος Περδικάρης

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *