Η Xiaomi παρουσιάζει το πρώτο κινητό που διπλώνει στα τρία (vid)

xiaomi-folding

Τo 2019 μπορεί να είναι η χρονιά των αναδιπλούμενων smartphone, καθώς οι μεγάλες εταιρείες κινητής ετοιμάζουν τα δικά τους μοντέλα.

Η κινεζική Xiaomi παρουσίασε πρόσφατα το πρωτότυπο μοντέλο που σχεδιάζει. Με μια πρώτη ματιά η συσκευή μοιάζει με tablet αλλά μετά φαίνεται ότι διπλώνει στα… τρία θυμίζοντας πλέον ένα κινητό τηλέφωνο.

Η εταιρεία παρουσίασε το παραπάνω βίντεο στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo και κάλεσε το κοινό να προτείνει ονόματα για τη νέα συσκευή.

Και η Xiaomi είναι μόνο μία από τις εταιρείες που σχεδιάζουν κινητά που διπλώνουν. Οι Samsung και LG έχουν ανακοινώσει ότι  δουλεύουν τα δικά τους μοντέλα, ενώ και η Huawei αναμένεται να παρουσιάσει κάποιο αντίστοιχο προϊόν εντός του 2019.

Παράλληλα, η Google έχει δηλώσει ότι ήδη εργάζεται πάνω σε μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android που θα υποστηρίζει τις συσκευές που διπλώνουν.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...