Η UNESCO βράβευσε δύο Καστοριανές εκπαιδευτικούς (φωτογραφίες)

2

Τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές» της Ελληνική Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO απένειμε ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ανάμεσα στους 15 εκπαιδευτικούς απ’ όλη τη χώρα που βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στα ακριτικά σχολεία ήταν και δύο Καστοριανές εκπαιδευτικοί, η Παρασκευή (Βιβή) Αντωνίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς και η Γλυκερία Τζήμα εκπαιδευτικός στους Φούρνους Ικαρίας.

Οι 15 εκπαιδευτικοί που τιμήθηκαν με τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές για το έτος 2014-2015» με αλφαβητική σειρά είναι:

Δέκα Βραβεία με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ ευγενική χορηγία του κ. Παύλου Κοντέλλη

  1. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
  2. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
  3. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
  4. ΜΠΙΛΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ
  5. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
  6. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  7. ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΑΡΕΤΗ
  8. ΤΣΙΓΓΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
  9. ΦΑΝΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  10. ΧΑΡΙΣΜΑΪΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Πέντε Βραβεία που συνοδεύονται από εύφημο μνεία

  1. ΑΚΑΜΠΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
  2. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  3. ΒΟΪΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
  4. ΚΑΤΣΑΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
  5. ΤΖΗΜΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Συγχαίρουμε θερμά τη δασκάλα Ειδικής Αγωγής κ. Παρασκευή Αντωνίου για τη βράβευσή της, με την απονομή εύφημης μνείας από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, για την άσκηση του εκπαιδευτικού της έργου με ζήλο, αυταπάρνηση, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία, στο πλαίσιο του θεσμού των Βραβείων Εκπαιδευτικής Προσφοράς. Η απονομή έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015.

Τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές», προκηρύσονται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και είναι για το έτος 2014δεκαπέντε (15), εκ των οποίων δέκα (10) συνοδεύονται από χρηματικό ποσό και πέντε (5) από εύφημο μνεία. Απευθύνονται, αποκλειστικά, σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρέτησαν ή υπηρετούν κατά τη διετία 2012-2014 σε παραμεθόριες περιοχές με κοινωνικές και οικονομικές δυσχέρειες. Στοχεύουν στην αποτίμηση της εκπαιδευτικής και επιστημονικής συγκρότησης, της εκπαιδευτικής προσφοράς και στην ανάδειξη και διάχυση βέλτιστων πρακτικών στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η κ. Αντωνίου, αναπληρώτρια δασκάλα στο τμήμα ένταξης του 9ου Δ.Σ Καστοριάς, ασκεί το διδακτικό και παιδαγωγικό της έργο με ξεχωριστή ευαισθησία, υψηλό αίσθημα ευθύνης συνεχή και έντονη προσπάθεια, και γνήσια αγάπη για τους μαθητές και το σχολείο της. Συνεργαζόμενη άριστα με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της, τους εκπαιδευτικούς του συστεγαζόμενου ειδικού σχολείου αλλά και τοπικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς πρωτοστατεί στην ανάληψη και υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων για τη διαφορετικότητα, την αναπηρία, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Βιβή, η τιμητική σου διάκριση μας κάνει περήφανους. Στο πρόσωπό σου τιμάται, το σχολείο σου, η εκπαιδευτική μας κοινότητα και ο τόπος μας, η Καστοριά. Να έχεις υγεία και να συνεχίσεις με την ίδια αφοσίωση το γόνιμο και δημιουργικό σου έργο.

 

Η Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε 1ης περιφ. Καστοριάς

Αλίκη Καζταρίδου

Ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής περιφ. Δυτικής Μακεδονίας

Βασίλης Μήτσιαλος

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε Καστοριάς

Γεώργιος Μασλάρης

1 3e3

Αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους βραβευμένους (Η κ. Τζήμα είναι δεύτερη από δεξιά)

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *