Η BMW M παρουσιάζει την εντυπωσιακή 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL

Φέτος η BMW M κλείνει 50 χρόνια από την ίδρυση της και με τη χρονιά να φτάνει στο τέλος της αποκαλύπτει την άκρως εντυπωσιακή και εορταστική 3.0 CSL.

Το 2022 σηματοδοτεί τα 50 χρόνια από την ίδρυση της BMW M και οι Βαυαροί το γιορτάζουν με μια ιδιαίτερα «παραγωγική» χρονιά που έφερε στο κοινό τη νέα M2, την M3 Touring αλλά και τη M4 CSL.

Στα παραπάνω μοντέλα, η BMW M έρχεται να προσθέσει και το «κερασάκι» στην τούρτα γενεθλίων της αποκαλύπτοντας στο κοινό την 3.0 CSL (Competition Sport Lightweight), η οποία αναβιώνει επί της ουσίας τον ομώνυμο θρύλο των Βαυαρών της 10ετίας του ’70.

Εκτός από τα φαντασμαγορικά γραφικά στα χρώματα του διάσημου σήματος της BMW M το αμάξωμα φέρει πολλές αλλαγές σε σχέση με τη M4 CSL στην οποία βασίζεται.

Οι αλλαγές ξεκινούν από το εμπρός μέρος με τη γνωστή γρίλια της BMW να είναι ολοκαίνουργια και πολύ διαφορετική από της M4 CSL, όπως και η σχεδίαση του νέου προφυλακτήρα. Παράλληλα σημαντικά φαρδύτερα παρουσιάζονται τα φτερά τονίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη μυώδη σιλουέτα της 3.0 CSL, όπως και τις μεγαλύτερες αεροδυναμικές ποδιές.

Βέβαια αυτό που έκανε την αυθεντρική 3.0 CSL να ξεχωρίζει από το πλήθος ήταν το πίσω μέρος της και οι αναφορές στο παρελθόν στον σύγχρονο διάδοχο της είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς και σε αυτό το σημείο. Την παράσταση βέβαια κλέβουν οι δύο υπερμεγέθεις αεροτομές, οι οποίες συμπληρώνουν την αγωνιστική όψη του νέου γερμανικού coupe με τον καλύτερο τρόπο. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τις χρυσού χρώματος ελαφριές ζάντες με το κεντρικό μπουλόνι.

Κάτω από το καπό της νέας 3.0 CSL βρίσκεται ο ισχυρότερος εν σειρά εξακύλινδρος που έχουν παρουσιάσει ποτέ οι Βαυαροί. Ο τρίλιτρος κινητήρας με τα δύο turbo αποδίδει 553 ίππους και 550 Nm ροπής. Η ροπή παρουσιάζεται μειωμένη κατά 100 Nm έναντι της M4 CSL γιατί το κιβώτιο σε αυτή την περίπτωση είναι χειροκίνητο έξι σχέσεων, πιο κοντά στο πνεύμα του αυθεντικού μοντέλου που έφερε το παρατσούκλι «Batmobile».

Η αλλαγή του αυτόματου κιβωτίου με χειροκίνητα συνεισφέρει στην περαιτέρω μείωση του βάρος το οποίο φτάνει πλέον στα 1.270 κιλά, ενώ από αλουμίνιο κατασκευάζονται τόσο οι πόρτες όσο και το καπό και το πορτμπαγκάζ. Παράλληλα, την… άγουσα για τα αποδυτήρια έχει πάρει το μεγαλύτερο μέρος της ηχομόνωσης, η υποβοήθηση στο τιμόνι, αλλά και τα ηλεκτρικά παράθυρα, ενώ πολλές επιφάνειες του αμαξώματος έχουν κατασκευαστεί από λεπτότερα μεταλλικά φύλλα.

Η νέα 3.0 CSL είναι φυσικά ένα εορταστικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής με την BMW να αναφέρει ότι θα το διαθέσει σε μόλις 50 αντίτυπα, τα οποία θα κατασκευαστούν σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *