Η 13χρονη Γλυκερία Σκάρκου δεύτερη στα 3 χλμ. στον Ημιμαραθώνιο

glikeria708

Μπορεί να έχει «ιστορία» στους αγώνες δρόμου, αλλά η Γλυκερία Σκάρκου δεν σταματά να εντυπωσιάζει και να γίνεται talk of the town αν και μόλις 13 ετών.

Κι αυτό γιατί η μικρή αθλήτρια με τους μεγάλους στόχους κατάφερε και τερμάτισε στην 2η θέση (10.33) στον αγώνα των 3χλμ στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

«Σε αγώνες που συναγωνίζομαι μεγάλες αθλήτριες, στόχος δεν είναι η θέση αλλά η επίδοση, από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένη σήμερα. Είναι πολύ ωραίο που βλέπουμε το κέντρο της Αθήνας πλημμυρισμένο από δρομείς και όχι από αυτοκίνητα όπως συνήθως. Θα ήθελα πάρα πολύ να τρέξω και του χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου, Παναγιώτη Χαραμή και τον ψυχοθεραπευτή μου, Αναστάσιο Ψαρογιάννη. Πάντα μετά τον αγώνα είμαι ξεκούραστη και χαρούμενη, όπως και στην προπόνηση, η οποία διαρκεί μία ώρα και επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές την εβδομάδα», είπε στην κάμερα μετά την κούρσα της η μικρή Γλυκερία.

Την 1η θέση πήρε η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 10.24 και την 3η η Έλλη Κουκουβιτάκη με 11.17.

Να σημειωθεί πως η αθλήτρια του Α.Ο. Π. Φαλήρου πρωτοεμφανίστηκε ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην ίδια διοργάνωση, όταν τότε έτρεξε πέντε χιλιόμετρα και κατέπληξε όλο τον κόσμο με την τρίτη θέση στα 12 χρόνια της.

Από τότε έτρεξε σε αρκετούς αγώνες, όπως και στο Μαραθώνιο στην κατηγορία των 10 χιλιομέτρων τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Πέρα πάντως από τις αθλητικές της επιδόσεις, μόνο και μόνο από τον τρόπο που μιλάει η μαθήτρια Γυμμνασίου διακρίνεται και για την ωριμότητα και για την θέλησή της να πετύχει.

Φωτογραφίες: Eurokinissi-  ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πηγή:  iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *